Consiliul UE adoptă un mandat suplimentar pentru dialogul din OMC

Publicat:

Consiliul Uniunii Europene a adoptat luni un mandat de negociere pentru a permite Comisiei să participe la negocierile multilaterale privind comerţul electronic, informează un comunicat de presă al Consiliului UE, preluat agerpres.

În luna ianuarie 2019, cu ocazia Forumului Economic Mondial de la Davos, Uniunea Europeană şi alţi 48 de membri ai Organizaţiei Mondiale a Comerţului au decis să demareze negocieri pentru instituirea unor norme globale privind comerţul electronic.


Citeşte şi: Jeremy Corbyn vrea alegeri generale sau un nou referendum pentru Brexit

“Digitalizarea economiei noastre a schimbat în mod fundamental modul în care fac comerţ întreprinderile şi consumatorii. Era momentul ca normele internaţionale sa reflecte această transformare. UE se angajează să colaboreze cu partenerii săi din cadrul OMC pentru a institui un cadru ambiţios şi pragmatic care să garanteze un mediu sigur şi previzibil pentru comerţul online”, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat al României, Ştefan-Radu Oprea.

Pentru a permite Comisiei să se angajeze în negocieri cu partenerii săi din cadrul OMC în numele UE, mandatul existent pentru Agenda de dezvoltare de la Doha a trebuit să fie completat astfel încât să includă poziţia UE privind aspectele comerciale ale comerţului electronic.

Citeşte şi: ALERTĂ – Liviu Dragnea a fost CONDAMNAT la 3 ani și 6 luni de închisoare cu EXECUTARE

Obiectivul negocierilor este de a institui norme internaţionale care să încurajeze comerţul electronic la nivel mondial, să faciliteze operaţiunile întreprinderilor, în special ale IMM-urilor, să consolideze încrederea consumatorilor în mediul online şi să creeze noi oportunităţi de promovare a creşterii şi dezvoltării durabile şi favorabile incluziunii.

La 26 aprilie, UE a prezentat propuneri iniţiale de negociere în cadrul OMC. Acestea au fost discutate alături de propuneri venite din partea altor membri participanţi ai OMC, în cadrul unei runde de discuţii formale desfăşurate în perioada 13-15 mai 2019 la Geneva.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.