X

Constantinov schimbă macazul: Îi consideră pe moldoveni vecini!

Constantinov schimbă macazul: Îi consideră pe moldoveni vecini!

La câteva zile după declarația care a pus pe jar opinia publică, președintele Adunării Populare Găgăuze, Dmitri Constantinov, schimbă macazul.

Citeşte şi: Ucraina a BOMBARDAT furibund Crimeea! Zeci de ruşi ar fi murit sau au fost răniţi

De data aceasta, Constantinov insistă că nu este adeptul ideii creării „Republicii Găgăuze” și cu siguranță o astfel de inițiativă nu ar avea sorți de izbândă. Totuși, președintele Adunării Populare folosește termenul de „vecin” în raport cu moldovenii, transmite tv8.md.

La 21 august, fiind întrebat de jurnaliștii de la Europa Liberă, dacă este gata Găgăuzia să facă acest pas, Constantinov a spus:  „Vedem că poporul cere. Vedem că Moldova este cam nepăsătoare față de legile noastre”.

Constantinov schimbă macazul: Îi consideră pe moldoveni vecini!

La patru zile distanță, Constantinov se dezice de propriile declarații și insistă că nu ar fi adeptul acestei idei.

„Nu susțin această idee, vă spun din start. Am fost întrebat dacă la 9 septembrie, când va avea loc adunarea deputaților de toate nivelurile se va pune întrebarea separării de Republica Moldova. Eu am spus că nu știu cine și cum va vota și nimeni nu poate ști acest lucru. În opinia mea, acest subiect nu va avea susținere. Și eu categoric nu sunt adeptul unei astfel de idei”.

Tags: Dmitri ConstantinovGagauziarepublica moldova
Categorii: PoliticăȘtirile zilei