Consulatul australian din Surabaya se transformă într-o adevărată fortăreață

Publicat:

Consulatul Australiei din oraşul indonezian Surabaya, al doilea oraş ca mărime din ţară, şi-a întărit joi măsurile de securitate după publicarea unui mesaj de ameninţare pe social media în care li se cererea militanţilor să-i ucidă pe oficialii din acest consulat, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Ministerul de Externe australian şi-a actualizat joi avertizarea de călătorie, menţionând că oficialii australieni din Surabaya nu vor participa la un eveniment organizat la Universitatea Airlangga din oraş “din cauza îngrijorărilor legate de securitate”.


Citește și: Abu Bakr al-Baghdadi cere continuarea ‘jihadului’

Două surse din cadrul serviciilor de securitate indoneziene au declarat, sub rezerva anonimatului, că nivelul de securitate a fost ridicat după publicarea unui mesaj pe social media care îi îndemna pe indonezienii din Surabaya şi provincia Java de Est “să-i omoare pe aceşti oficiali australieni”.

“Australia este membru al coaliţiei internaţionale împotriva grupării Statul Islamic care a masacrat mii de musulmani. Răzbună sângele musulmanilor”, se arată în mesaj.

Citește și: Cristina Kirchner a rămas fără imunitate și va fi cercetată pentru corupție

O sursă de securitate din Indonezia a declarat că postarea de pe Telegram, care a fost apoi distribuită pe alte reţele sociale, pare să fi provenit din Olanda.

Australia a deschis consulatul din Surabaya la începutul acestei luni.

În luna mai, o serie de atentate sinucigaşe comise în Surabaya s-au soldat cu circa 30 de morţi, între care şi atacatorii. Statul Islamic a revendicat atacurile, cele mai sângeroase din Indonezia de peste un deceniu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Amendă pentru bătăuşul care a luat la pumni un inspector de Mediu

Amendă pentru bătăuşul care a luat la pumni un inspector de Mediu Procuratura raionului Fălești anunță despre pronunțarea la 01 octombrie 2024 a unei sentințe...

Igor Grosu a vizitat municipiul Ceadîr-Lunga

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a efectuat o vizită în municipiul Ceadîr-Lunga Șeful legislativului a mers în sectorul în care a fost implementat proiectul național de...

Mai mulți preoți au fost documentați de poliție pentru implicarea bisericii în politică

Mai mulți preoți au fost documentați de poliție pentru implicarea bisericii în politică Mai mulți preoți au fost documentați de oamenii legii pentru faptul că...

Petrocub Hâncești pierde la scor în faţa celor de la Pafos

Petrocub Hâncești pierde la scor în faţa celor de la Pafos La prima participare în grupele unei competiții europene, Petrocub Hâncești a pierdut la debut...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.