Contabilii lui Donald Trump dau bir cu fugiţii!

Publicat:

Firma de experţi-contabili a fostului preşedinte republican Donald Trump a renunţat la clientul său de lungă durată, afirmând că declaraţiile financiare pe care el le-a furnizat timp de aproape un deceniu nu sunt fiabile, potrivit unor documente judiciare dezvăluite luni, notează AFP, potrivit agerpres.

Săptămâna trecută, grupul Mazars a informat Trump Organization într-o scrisoare că nu va mai lucra pentru companie, care face obiectul unei anchete pentru o posibilă evaziune fiscală.


Citeşte şi: Premierul din Alberta PUNE CAPĂT certificatului de vaccinare – Black News

Documentul a fost prezentat în instanţă de procurorul statului, Letitia James, care îi cerea unui judecător să-l oblige pe Donald Trump să respecte citaţiile de a depune mărturie în cadrul anchetei.

Letitia James a anunţat luna trecută că echipa ei a descoperit dovezi de fraudă, în special evaluarea frauduloasă a activelor.

Potrivit Mazars, descoperirile procurorului au făcut firma să considere că, de la anul încheiat la 30 iunie 2011 până la anul încheiat la 30 iunie 2020, contabilitatea lui Trump “nu mai trebuie să fie considerată fiabilă”.

Firma a adăugat că propria anchetă şi “informaţii primite din surse interne şi externe” au influenţat, de asemenea, opţiunea sa.

“Deşi nu am ajuns la concluzia că diferitele bilanţuri, în ansamblul lor, ar conţine nereguli semnificative, date fiind circumstanţele, considerăm că recomandarea noastră de a nu ne mai baza pe aceste documente financiare este justificată”, potrivit scrisorii.

În parte din cauza acestei decizii, Mazars “nu mai este în măsură să furnizeze Trump Organization un nou produs”, continuă documentul.

Aceste declaraţii financiare sunt în centrul anchetei procurorului James şi al unei alte anchete, penale, a procurorului districtual din Manhattan.

Trump Organization este suspectată că a supraevaluat valoarea anumitor proprietăţi atunci când a solicitat împrumuturi de la bănci şi că a subevaluat aceleaşi proprietăţi pentru fisc cu scopul de a plăti impozite mai mici.

În iulie, Trump Organization şi contabilul său de încredere, Allen Weisselberg, au pledat nevinovaţi în faţa unui tribunal din New York pentru 15 capete de acuzare de fraudă şi evaziune fiscală.

Biroul procurorului districtual din Manhattan a primit de la Mazars în ianuarie declaraţii fiscale multianuale ale lui Donald Trump, după o bătălie juridică care a mers până la Curtea Supremă.

Citeşte şi: Justin Trudeau declanşează ‘Emergencies Act’ în Canada – Black News

Pentru Donald Trump, cele două anchete sunt motivate de obiective politice.

Dar aceste probleme judiciare i-ar putea complica o posibilă a doua cursă pentru Casa Albă.

Omul de afaceri de 75 de ani ar putea avea în vedere o eventuală nouă candidatură la nominalizarea republicană, mai scrie AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.