Conte a discutat cu Macron despre repartizarea migranților în Europa

Publicat:

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi premierul italian, Giuseppe Conte, s-au declarat de acord miercuri pentru un “mecanism automat” de repartizare a migranţilor, la care toate ţările membre ale UE trebuie să participe “într-un fel sau altul”, sub pedeapsa unor “sancţiuni financiare”, transmite AFP, potrivit agerpres.

Parisul şi Roma, care şi-au afişat unitatea după doi ani de disensiuni asupra acestui subiect fierbinte, vor apăra în cadrul UE “o poziţie comună pentru ca toate ţările să participe într-un fel sau altul” la relocare “sau vor fi sancţionate financiar”, a explicat Emmanuel Macron, aflat într-o scurtă vizită la Roma.


Citește și : Administraţia Trump revocă dreptul statului California de a-şi fixa propriile norme pentru noxele automobilelor

Şeful statului francez s-a exprimat alături de Giuseppe Conte după o scurtă întrevedere bilaterală.

Cei doi lideri au reclamat, de asemenea, o gestionare “mai eficientă” a repatrierii migranţilor care nu au drept de azil.

Giuseppe Conte a subliniat că Italia “nu va lăsa traficanţii să decidă intrările pe teritoriul” naţional şi a insistat că trebuie “controlat acest fenomen”, în timp ce fostul ministru de interne Matteo Salvini, liderul Ligii (extremă dreapta), refuza orice debarcare a migranţilor.

Exprimându-şi la rândul său regretul pentru “nedreptăţile” suportate de italieni, Emmanuel Macron a repetat că UE nu a fost suficient de solidară cu Italia.

“Franţa este pregătită să evolueze în această privinţă în cadrul revizuirii acordurilor de la Dublin”, care, în prezent, prevăd că analizarea cererii de azil se face de către ţara în care migrantul a sosit.

“Nu subestimez ce a trăit poporul italian”, a explicat Emmanuel Macron, dar “răspunsul la problema migraţiei nu este în închiderea în sine, ci într-o soluţie de cooperare europeană eficientă”.

Citește și : Rebelii houthi din Yemen ameninţă să lovească ‘zeci de ţinte’ din Emiratele Arabe Unite

Mai mulţi miniştri de interne din UE (printre care cel francez, german şi italian) urmează să se întâlnească luni în Malta pentru a discuta despre acest dosar.

Între Italia şi Franţa există “o prietenie de nezdruncinat”, a mai spus preşedintele francez, venit la Roma să restabilească înţelegerea bilaterală degradată după un an la putere a coaliţiei formate de Liga şi Mişcare 5 Stele (antisistem).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Liderii lumii îşi reiterează ‘oroarea’ la un an de la atacul Hamas în sudul Israelului, iar unii acuză Israelul

Liderii lumii îşi reiterează 'oroarea' la un an de la atacul Hamas în sudul Israelului, iar unii acuză Israelul Liderii occidentali îşi reiterează atât ”oroarea”...

Prorușii din R.Moldova s-au înghesuit să-l felicite pe Putin cu ocazia zilei sale de naștere

Prorușii din R.Moldova s-au înghesuit să-l felicite pe Putin cu ocazia zilei sale de naștere Socialistul Igor Dodon, oligarhul fugar Ilan Șor și bașcana Găgăuziei,...

Luminile la Turnul Eiffel se vor stinge în această seară în memoria victimelor atacului din 7 octombrie din Israel

Luminile la Turnul Eiffel se vor stinge în această seară în memoria victimelor atacului din 7 octombrie din Israel Luminile la Turnul Eiffel se vor...

UE plănuiește o restructurare radicală a bugetului comun

UE plănuiește o restructurare radicală a bugetului comun Comisia Europeană ar urma să restructureze radical bugetul comun, pentru a evita prea multă birocrație pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.