Continuă contactele între parlamentari americani şi ruşi după summitul Putin-Trump

Publicat:

Parlamentari americani şi ruşi îşi continuă contactele după summitul controversat de acum trei săptămâni între preşedinţii Rusiei, Vladimir Putin, şi Statelor Unite, Donald Trump, potrivit agenţiei publice ruse TASS, relatează luni dpa, potrivit agerpres.

Luni, senatorul republican american Rand Paul s-a întâlnit cu înaltul oficial rus pentru politică externă Konstantin Kosacev la Moscova pentru a discuta despre posibile formate pentru discuţii viitoare.


Citește și : Theresa May încă mai crede într-un ‘acord bun’ cu UE privind Brexit

De asemenea, Paul a invitat membri ai Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus n.r.) să viziteze Statele Unite, potrivit TASS.

Kosacev a declarat că mai mult dialog între Moscova şi Washington este de dorit, având în vedere numeroasele diferenţe de opinie de ambele părţi.

Deplasarea lui Paul este a doua vizită a unei delegaţii de congresmeni americani în această vară, după alta efectuată de republicani de top la începutul lunii iulie, în căutarea unei îmbunătăţiri a legăturilor ruso-americane.

Kosacev conduce Comisia pentru Afaceri Externe a Consiliului Federaţiei, în timp ce Paul este membru al Comisiei de politică externă a Senatului SUA.

Citește și : Furtuna tropicală Ileana s-a format în Oceanul Pacific în largul coastelor mexicane

Trump şi Putin s-au întâlnit în capitala finlandeză Helsinki pe 16 iulie, prilej cu care Putin a respins amestecul Rusiei în alegerile din 2016 în Statele Unite. Atitudinea adoptată de Trump în faţa lui Putin la această întâlnire a provocat critici puternice în Statele Unite.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.