Continuă greva feriboturilor în Grecia; legăturile maritime vor fi perturbate din nou marţi

Publicat:

Legăturile maritime vor fi perturbate pentru a doua zi consecutiv marţi în Grecia după decizia luată luni de Federaţia Navală Panelenă (PNO) de a prelungi o grevă de 24 de ore pentru a cere creşteri salariale, potrivit agerpres.

Luni, “nu a existat nicio legătură maritimă din principalele porturi ale ţării din cauza unei greve de 24 de ore a marinarilor”, a declarat pentru France Presse o responsabilă a poliţiei portuare.


Citește și : „Furtuna Tropicală Gordon” se îndreaptă spre Golful Mexic

La rândul său, PNO a salutat “participarea generală” la greva de luni şi a anunţat “continuarea şi înăsprirea acţiunii cu prelungirea grevei de la 6.00 ora locală (3.00 GMT) marţi până miercuri la 6.00 ora locală la toate categoriile de nave”.

Mişcarea grevistă are loc în timp ce turiştii se întorc din vacanţele petrecute în insule, iar companiile de feriboturi şi-au intensificat programul duminică pentru a face faţă acestei situaţii.

Uniunea companiilor de feriboturi (SEEN) a deplâns “probleme serioase” provocate de această grevă, de la blocarea turiştilor pe insule şi incapacitatea lor de a se întoarce acasă cu zborurile programate până la anularea rezervărilor pe feriboturi şi la hoteluri, în afară de dificultăţile legate de aprovizionarea insulelor.

PNO, care a lansat mişcarea în lipsa unui acord cu patronatul privind o creştere salarială de 5%, scoate în evidenţă îngheţarea salariilor impuse sectorului în timpul crizei traversată de ţară timp de nouă ani.

Citește și : Armata ucraineană lansează exerciţii militare comune cu SUA și NATO

Această grevă este prima de la ieşirea oficială a ţării la 20 august din programele de împrumuturi UE-FMI care au asigurat supravieţuirea financiară din 2010 în schimbul unor măsuri de austeritate severe.

După această scadenţă, ce relaxează dar nu ridică controlul bugetar strict exercitat asupra Greciei de creditorii săi, Uniunea Europeană (UE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI), prim-ministrul Alexis Tsipras a promis vineri să mărească salariul minim, coborât la 586 de euro faţă de aproximativ 760 de euro înainte de criza datoriilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.