Contraatac puternic al trupelor Statului Islamic. Au preluat controlul total al orașului strategic Boukamal

Publicat:

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a preluat controlul ‘aproape total’ asupra oraşului sirian Boukamal, în apropiere de frontiera cu Irak, respingând forţele regimului şi pe aliaţii acestora la periferia acestei localităţi strategice din estul ţării, a indicat sâmbătă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmite AFP.

Armata siriană anunţase joi că a cucerit Boukamal, ultimul oraş rămas în mâinile jihadiştilor în Siria. Aceştia au reuşit însă în ziua următoare să preia controlul asupra a aproape 50% din oraş, în urma unei contraofensive violente.


SI ‘a preluat din nou controlul aproape total al oraşului Bukamal, împingând forţele aliate regimului la periferiile de sud şi est ale localităţii, după o contraofensivă şi ambuscade’ ale jihadiştilor, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Ofensiva regimului sirian la Boukamal este purtată mai ales de miliţii irakiene, luptători ai Hezbollahului libanez şi de Gardieni ai Revoluţiei iranieni, afirmă OSDO, potrivit căruia la periferiile de sud şi est ale localităţii continuă lupte violente.

În ultimele zile, forţele angajate împotriva SI de o parte şi de alta a frontierei siriano-irakiene şi-au coordonat acţiunile.

Forţele irakiene au lansat sâmbătă ofensiva asupra ultimei zone controlate de jihadişti, în deşertul vestic de la graniţa cu Siria.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.