Contracandidat puternic pentru Shinzo Abe la viitoarele alegeri din Japonia

Publicat:

Guvernatorul de Tokyo, Yuriko Koike, a anunţat luni crearea unui nou partid pe care ea îl va conduce şi care ar urma să reprezinte o forţă de opoziţie împotriva formaţiunii atotputernice a prim-ministrului japonez Shinzo Abe pentru viitorul scrutin legislativ, relatează AFP, conform agerpres.

“Este nevoie de o adevărată forţă de reformă”, a insistat dna Koike anunţând crearea Partidului Speranţei. “Reforma nu merge destul de repede”, a justificat ea.


Yuriko Koike a făcut acest anunţ cu câteva ore înainte de o conferinţă de presă a prim-ministrului Shinzo Abe, în cursul căreia el urmează să-şi anunţe intenţia de a dizolva camera inferioară a parlamentului pe 28 septembrie pentru a provoca alegeri parlamentare anticipate.

Abe a precipitat calendarul cu un an înainte de încheierea mandatului deputaţilor, pentru a nu lăsa timp opoziţiei, în prezent într-o situaţie dificilă, să se redreseze.

Citeşte şi: Zeci de români dorm CLAIE peste GRĂMADĂ într-o casă cu trei camere din Queensbury – VIDEO

În scrutinul pentru reînnoirea administraţiei oraşului Tokyo în urmă cu câteva săptămâni, guvernatorul a câştigat majoritatea cu noua formaţiune “Tomin First” (‘Cetăţenii capitalei în primul rând’), în timp ce partidul lui Abe a suferit o înfrângere istorică.

Chiar dacă împărtăşeşte partea naţionalistă a acestuia, dna Koike consideră că Abe nu îşi respectă promisiunile făcute.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri”

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri” Prim-ministrul Dorin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.