X

Contramanifestaţie a unioniştilor la un miting al socialiştilor lui Dodon

Partidul Socialiştilor (prorus, de stânga) al preşedintelui Igor Dodon a anunţat vineri că va elabora, după alegerile parlamentare din 24 februarie, un set de legi pentru consolidarea statalităţii şi apărarea suveranităţii Republicii Moldova, informează Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Într-o conferinţă de presă susţinută în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare din centrul Chişinăului, reprezentanţii socialiştilor au prezentat unirea cu România drept un pericol pentru Republica Moldova, în special pentru autonomia Unităţii Teritoriale Găgăuzia şi reglementarea conflictului transnistrean.

Citeşte şi: Eminenţa cenuşie de la Casa Albă îi cere lui Maduro să accepte amnistia

În replică, membrii asociaţiei unioniste ‘UNIREA-ODIP’ şi candidatul pentru circumscripţia nr. 26, Vlad Bileţchi, au organizat în acelaşi loc şi la aceeaşi oră o manifestaţie.

Unioniştii au venit cu drapele tricolore şi au scandat lozinci unioniste. Ei declarat presei că vor să le demonstreze socialiştilor că Unirea este singura soluţie pentru Republica Moldova, iar ‘promisiunea’ celor de la PS de a interzice unionismul este o încălcare a drepturilor omului şi democraţiei, conform postului de radio citat.

Citeşte şi: Germania îşi înlocuieşte vechile sale avioane de luptă

Tags: "UNIREA - ODIP''alegeriGagauziaigor dodonPartidul Socialistilorrepublica moldovaRomaniaunionisti
Categorii: Diaspora