Contre la conducerea Italiei pe tema proiectului de buget respins de UE

Publicat:

Vicepreşedintele Consiliului italian de Miniştri Matteo Salvini a reafirmat miercuri principalele obiective ale proiectului bugetului pe 2019 elaborat de Roma, în pofida respingerii acestuia de către Comisia Europeană (CE), care preconizează o procedură de deficit excesiv, relatează Reuters, potrivit news.ro.

”Noi suntem convinşi de cifrele din bugetul nostru. Vom vorbi din nou peste un an”, le-a spus el unor jurnalişti după anunţul deciziei Bruxellesului de a respinge proiectul de buget.


Citeşte şi: Trump îşi apără fiica în scandalul emailurilor de la Casa Albă: ‘Fake news!’

Comisia Europeană a justificat deschiderea unei proceduri vizând Roma, din cauza nerespectării criteriilor europene în domeniul reducerii datoriei publice.

Matteo Salvini a apreciat că orice sancţiune europeană vizând Roma ar fi o dovadă de ”lipsă de respect” faţă de italieni.

Preşedintele Consiliului italian de Miniştri Giuseppe Conte s-a declarat, la rândul său, îngrijorat de evoluţia “spread”-ului între împrumuturile italiene şi germane, anunţând că Guvernul îi va răspunde prin reforme.

Citeşte şi: Un senator republican îl critică dur pe Trump: ‘A făcut din Casa Albă o agenţie de PR pentru MbS’

Diferenţa (”spread”-ul) între obligaţiunile statului italian şi cele ale statului german a scăzut puternic după aceste declaraţii, revenind sub 311 puncte de bază, faţă de 320 de puncte, la cât a urcat cu puţin timp mai devreme.

Pe piaţa de schimb valutar, euro s-a orientat spre o creştere, depăşind pragul de 1,14 dolari.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lista secțiilor de votare deschise pe teritoriul României pentru alegerile prezidențiale și referendum

Lista secțiilor de votare deschise pe teritoriul României pentru alegerile prezidențiale și referendum Autoritățile din Republica Moldova vor deschide 16 secții de votare pe teritoriul...

Moldova va avea 16 secţii de votare în România

Moldova va avea 16 secţii de votare în România Autoritățile din Republica Moldova vor deschide 16 secții de votare pe teritoriul României pentru alegerile prezidențiale...

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei Vești bune pentru șoferi. Amenda automată pentru lipsa rovinietei pe drumurile naționale ar putea dispărea....

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din România s-a încheiat....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.