X

Contre la conducerea Italiei pe tema proiectului de buget respins de UE

Vicepreşedintele Consiliului italian de Miniştri Matteo Salvini a reafirmat miercuri principalele obiective ale proiectului bugetului pe 2019 elaborat de Roma, în pofida respingerii acestuia de către Comisia Europeană (CE), care preconizează o procedură de deficit excesiv, relatează Reuters, potrivit news.ro.

”Noi suntem convinşi de cifrele din bugetul nostru. Vom vorbi din nou peste un an”, le-a spus el unor jurnalişti după anunţul deciziei Bruxellesului de a respinge proiectul de buget.

Citeşte şi: Trump îşi apără fiica în scandalul emailurilor de la Casa Albă: ‘Fake news!’

Comisia Europeană a justificat deschiderea unei proceduri vizând Roma, din cauza nerespectării criteriilor europene în domeniul reducerii datoriei publice.

Matteo Salvini a apreciat că orice sancţiune europeană vizând Roma ar fi o dovadă de ”lipsă de respect” faţă de italieni.

Preşedintele Consiliului italian de Miniştri Giuseppe Conte s-a declarat, la rândul său, îngrijorat de evoluţia “spread”-ului între împrumuturile italiene şi germane, anunţând că Guvernul îi va răspunde prin reforme.

Citeşte şi: Un senator republican îl critică dur pe Trump: ‘A făcut din Casa Albă o agenţie de PR pentru MbS’

Diferenţa (”spread”-ul) între obligaţiunile statului italian şi cele ale statului german a scăzut puternic după aceste declaraţii, revenind sub 311 puncte de bază, faţă de 320 de puncte, la cât a urcat cu puţin timp mai devreme.

Pe piaţa de schimb valutar, euro s-a orientat spre o creştere, depăşind pragul de 1,14 dolari.

Tags: bugetComisia Europeană (CE)Giuseppe ConteitaliaMatteo Salviniroma
Categorii: Diaspora