X

Controale sanitare în școli și zeci de nereguli raportate

Controale sanitare în școli și zeci de nereguli raportate

În urma verificărilor sanitare din ultima perioadă, specialiștii din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au depistat o serie de nereguli în școli și grădinițe.

Citește și: Mii de cereri au fost depuse la AIPA pentru subvenții complementare

Controalele au vizat blocurile alimentare și cantinele instituțiilor de învățământ. Respectiv, specialiștii ANSA au raportat că, în multe instituții activitatea specifică se desfășoară în spații neautorizate pentru siguranța alimentelor, nu sunt respectate cerințele generală de igienă și nici cele de depozitare.

De asemenea, în unele cazuri a fost raportată depășirea  indicilor microbiologici la probele de apă. De asemenea, angajații nu au fost instruiți în materie de igienă în timpul manipulării produselor alimentare.

Precizăm că verificările au fost făcute în perioada 13 august – 20 septembrie. Specialiștii ANSA au verificat 2 298 de blocuri alimentare, dintre care 1 187 din cadrul instituțiilor de educație timpurie  și 1 111 din cadrul instituțiilor de învățământ primar, școlar, gimnazial, liceal.

Mai precizăm că, recent, zeci de copii de la un liceu din capitală au fost internați î n urma unei intoxicații alimentare. Atunci, însă, ANSA a constatat că elevii nu s-au otrăvit la școală.

Tags: ANSAANSA control școlicontrol sanitarscoli
Social