Controversatul om de afaceri slovac Marian Kocner, acuzat de obstrucţionarea justiţiei în cazul asasinării jurnalistului Jan Kuciak

Publicat:

Controversatul om de afaceri slovac Marian Kocner, în prezent închis pentru fraudă, este acuzat de obstrucţionarea justiţiei, pentru presupusa transmitere a unei serii de mesaje printr-un intermediar în timp ce se afla în custodia autorităţilor în legătură cu moartea jurnalistului Jan Kuciak, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al tribunalului regional din Bratislava, citat de TASR, potrivit agerpres.  

După notificarea lui Kocner şi a avocatului său, judecătorul responsabil de caz urmează să decidă următorii paşi şi să stabilească o dată pentru proces, a menţionat purtătorul de cuvânt.


Citește și : Şeful OMS a lansat luni un apel către G7 să garanteze accesul echitabil la vaccinuri

Noua acuzaţie vine după ce Peter Toth, jurnalist şi fost ofiţer de informaţii de rang înalt, a mărturisit că l-a ajutat pe omul de afaceri să transmită în mod clandestin bilete scrise, cu un conţinut neprecizat, în timp ce era anchetat de tribunalul penal în legătură cu asasinarea lui Kuciak şi a logodnicei sale.

Achitat în cele din urmă în septembrie 2020 de acuzaţia că a ordonat acest asasinat, Kocner a fost condamnat, în februarie anul trecut, la 19 ani de închisoare pentru o fraudă de 69 de milioane de euro, într-un caz separat.

Cazul Kuciak urmează să fie reexaminat de Curtea Supremă, întrucât s-a făcut apel împotriva verdictului, menţionează TASR.

Jan Kuciak şi logodnica sa, Martina Kusnirova, au fost împuşcaţi mortal pe 21 februarie 2018 la domiciliul lor din satul Velka Maca, într-o execuţie de tip mafiot, după ce jurnalistul scrisese mai multe articole despre corupţia la nivel înalt şi relaţiile lui Marian Kocner cu politicieni slovaci.

Citește și : Tedros Adhanom Ghebreyesus intenţionează să candideze pentru realegerea sa la șefia OMS

La sfârşitul anului trecut, Curtea Supremă a Slovaciei l-a condamnat pe un fost militar, Miroslav Marcek, la 25 de ani de închisoare pentru asasinarea jurnalistului şi a Martinei Kusnirova.

Asasinarea lui Jan Kuciak şi a logodnicei sale a provocat ample manifestaţii de stradă care l-au împins la demisie pe premierul de la acea vreme, Robert Fico, politicianul dominant în Slovacia de peste un deceniu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.