Controversatul proiect de lege al Ucrainei privind mobilizarea a fost retrimis Guvernului pentru a fi modificat

Publicat:

Controversatul proiect de lege al Ucrainei privind mobilizarea a fost retrimis Guvernului pentru a fi modificat

Proiectul de lege al Ucrainei privind înăsprirea regulilor de mobilizare, care a iscat dezbateri aprinse, a fost întors la Guvern pentru modificări, a declarat joi președintele parlamentului, relatează Reuters.

Citește și Liderul stângii ruse, Serghei Udalţov, arestat cu privire la ”justificarea terorismului”


Proiectul de lege ar permite Kievului să mobilizeze mai mulți oameni pe măsură ce războiul cu Rusia se apropie de cei doi ani. Proiectul prevede, printre altele, mobilizare prin email și sancțiuni stricte pentru cei care încalcă legea mobilizării.

După o întâlnire între conducerea parlamentară și comandanții militari, președintele Ruslan Stefanciuk a declarat că proiectul de lege va fi reelaborat.

„A fost aprobată o decizie comună pentru a trimite guvernului toate recomandările și propunerile elaborate”, a spus Stefanciuk pe Telegram. Deputatul Iaroslav Jelezniak a declarat că nu va fi făcut niciun pas în parlament cu privire la acest proiect în viitorul apropiat.

Unii acuză că proiectul avea prevederi care încălcau Constituția țării.

Proiectul de lege a fost depus de guvern după consultări cu militarii și a atras imediat critici din partea publicului și a politicienilor.

Parlamentarii și analiștii au spus că unele dintre prevederile acesteia încalcă constituția și prezintă riscuri de corupție.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.