X

Convoi cu arme BOMBARDAT în Siria! Şapte oameni au fost ucişi

Şapte persoane au fost ucise într-un raid întreprins de avioane neidentificate, duminică seara, în estul Siriei, asupra unui convoi de camioane încărcate cu arme provenind din Iran, a anunţat luni un ONG sirian, informează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), şapte şoferi de camion sau persoane care îi însoţeau, “toţi non-sirieni”, au murit în acest raid ce a vizat convoiul în regiunea Boukamal, lângă frontiera cu Irakul.

Citeşte şi: Aniversare înecată într-o baie sânge în Africa de Sud (VIDEO)! Opt oameni au murit! – Black News

Atacul a vizat şase camioane frigorifice, încărcate cu arme iraniene, imediat la intrarea lor pe teritoriul sirian, după ce au trecut frontiera cu Irakul, a adăugat acest ONG care dispune de o vastă reţea de surse în Siria aflată încă în război.

“Camioanele erau încărcate cu arme iraniene”, a susţinut şeful OSDO, Rami Abdel Rahman.

Iranul susţine regimul sirian şi miliţiile pro-iraniene desfăşurate în regiunea ce se învecinează cu Irakul.

Potrivit acestui ONG, cel puţin două convoaie similare au intrat săptămâna aceasta în Siria dinspre Irak.

În noiembrie, un raid a vizat un convoi de arme şi de camioane-cisternă încărcate cu carburant ale miliţiilor pro-iraniene în Siria, lângă frontiera cu Irakul, făcând cel puţin 14 morţi, potrivit OSDO.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în regiunea uigurilor din China – Black News

În decembrie, şeful Statului Major israelian Avi Kohavi a dezvăluit că ţara sa era la originea acestui raid, adăugând că respectivul convoi transporta arme cu destinaţia Liban, unde mişcarea armată pro-iraniană Hezbollah are o influenţă preponderentă.

Israelul revendică rapid raidurile pe care le desfăşoară în Siria vecină şi care vizează în special miliţiile pro-iraniene, însă declară că vrea să împiedice implantarea militară a Iranului la frontiera sa.

Tags: Avi KohaviBoukamalHezbollahIrakIranosdoRami Abdel Rahmansiria
Categorii: Știrile zilei