X

Convorbire Erdogan-Putin despre prelungirea mecanismului transfrontalier în Siria

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a cerut luni omologului său rus Vladimir Putin să-şi dea acceptul pentru prelungirea mecanismului transfrontalier care le permite Naţiunilor Unite să furnizeze ajutor umanitar în Siria în zone necontrolate de regimul de la Damasc, relatează agenţiile de presă AFP, Reuters şi Anadolu, potrivit agerpres

”Dl Erdogan a insistat pe faptul că acordă importanţă prelungirii mecanismului transfrontalier în Siria” într-o discuţie telefonică cu dl Putin”, menţionează biroul preşedinţiei turce într-un comunicat, în contextul în care Rusia blochează extinderea acestui mecanism în cadrul Consiliului de Securitate al ONU.

Citește și : Gazprom a redus livrările de gaze către OMV cu 70% din cantitatea comandată

Pe de altă parte, potrivit agenţiei de presă turce Anadolu, planul ONU vizează crearea unui coridor maritim pentru exporturile de cereale pe Marea Neagră.

Convorbirea Erdogan-Putin intervine într-o perioadă în care creşterea preţului mondial al cerealelor, pe fondul războiului din Ucraina, a alimentat temeri privind securitatea alimentară la nivel global.

Citește și : Guvernatorul regiunii Kaliningrad propune interzicerea totală a circulaţiei mărfurilor între statele baltice şi Rusia

Tags: ajutor umanitardamascRecep Tayyip ErdogansiriaVladimir Putin
Categorii: DiasporaSinteze