X

Convorbire telefonică Trump-Macron privind trimiterea de ajutor imediat în Liban

Preşedintele SUA Donald Trump şi omologul său francez Emmanuel Macron au discutat, în cadrul unei convorbiri telefonice, despre colaborarea cu alte ţări pentru a trimite ajutor imediat în Liban precum şi despre prelungirea embargoului Naţiunilor Unite privind armele impus Iranului, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Judd Deere, relatează Reuters, scrie agerpres.

Jud Deere a afirmat că cei doi lideri ”şi-au exprimat tristeţea profundă în legătură cu pierderile de vieţi omeneşti în urma exploziilor devastatoare din Beirut”.

Citește și : Cel puţin 14 morţi şi 15 răniţi grav după ce un avion al Air India s-a rupt în două la aterizare

Preşedintele francez Emmanuel Macron a efectuat joi o vizită la Beirut. El a anunţat organizarea unei conferinţe de ajutor pentru Liban şi a îndemnat guvernului libanez la ‘reforme cruciale’ pentru a depăşi impasul în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Un incendiu marţi la un depozit unde erau stocate de şase ani 2.700 de tone de nitrat de amoniu în portul din Beirut a provocat o uriaşă deflagraţie, soldată cu peste 150 de morţi şi 5.000 de răniţi, în timp ce zeci de persoane au fost date dispărute, iar sute de mii au rămas fără adăpost.

Citește și : Londra denunţă numărul ‘inacceptabil’ de migranţi care traversează Canalul Mânecii

Tags: Donald TrumpEmmanuel MacronJudd DeereLibanSUA
Categorii: Diaspora