Coordonatorul operaţiunii ‘Warp Speed’ își dă demisia, dar rămâne în echipa lui Joe Biden

Publicat:

Moncef Slaoui, consilierul şef al operaţiunii “Warp Speed” (“Viteza Luminii”) şi-a dat demisia, dar se va afla în continuare la dispoziţia viitoarei administraţii a preşedintelui Joe Biden în calitate de consultant în decurs de aproximativ patru săptămâni, a declarat marţi seara pentru Reuters un responsabil al echipei de tranziţie a lui Biden, transmite și agerpres.

Rolul lui Slaoui în fruntea dezvoltării unui vaccin anti-COVID-19 pentru efortul guvernamental ar urma să se diminueze după 20 ianuarie. Echipa Biden nu i-a propus lui Slaoui să rămână peste contractul sau actual, care cuprinde o notificare cu 30 de zile înainte de reziliere, potrivit CNBC.


Citește și: YouTube A BLOCAT canalul lui Donald Trump

Operaţiunea “Warp Speed” reprezintă programul guvernului american de distribuire a vaccinurilor împotriva coronavirusului.

Această operaţiune a fost lansată anul trecut în cadrul eforturilor naţionale ale Ministerului Sănătăţii şi Serviciilor Sociale şi ale Ministerului Apărării de a furniza cantităţi substanţiale de vaccinuri sigure şi eficiente pentru americani până în ianuarie 2021.

Cu toate acestea, doar aproximativ 2,6 milioane de americani primiseră un vaccin anti-COVID-19 în ultima zi a lunii decembrie, departe de obiectivul guvernului SUA de a vaccina 20 de milioane de persoane luna trecută.

“Ştim că ar trebui să fie mai bine şi muncim din greu pentru a îmbunătăţi situaţia”, a declarat Slaoui într-o conferinţă de presă la sfârşitul lunii decembrie.

Citește și: Președintele Sinopharm și-a dat DEMISIA din ‘motive personale’

Slaoui, fost director executiv al companiei GlaxoSmithKline, care a făcut parte şi din consiliul de administraţie al Moderna Inc, a fost numit în primăvara anului trecut pentru a conduce eforturile guvernului american de a dezvolta un vaccin COVID-19 într-un termen foarte scurt.

Potrivit Politico, Slaoui afirmase că intenţionează să se retragă la începutul acestui an, dar săptămâna trecută el a spus că a “decis să-şi prelungească mandatul cu scopul de a garanta că operaţiunea începută continuă să se desfăşoare şi în timpul tranziţiei administrative”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Corupția la nivel înalt în Coreea de Sud este de neoprit: Prima Doamnă a fost interogată de procurori, după ce acceptat o geantă de...

Corupția la nivel înalt în Coreea de Sud este de neoprit: Prima Doamnă a fost interogată de procurori, după ce acceptat o geantă de...

Iarnă în toiul verii. Stațiunile de schi australiene se află sub zăpezi

Iarnă în toiul verii. Stațiunile de schi australiene se află sub nămeți Iubitorii sporturilor de iarnă din Australia pot să-și scoată schiurile și snowboardurile din dulapuri mai...

Noua Dacia Spring, lăudată de cel mai vechi ziar din Irlanda: ‘Îți oferă doar ceea ce ai nevoie’

Noua Dacia Spring, lăudată de cel mai vechi ziar din Irlanda: 'Îți oferă doar ceea ce ai nevoie' Lansat în primăvara lui 2024, noul model...

O pereche de ochelari oferiţi de John Lennon şi mai multe fotografii cu membrii Beatles, la licitaţie

O pereche de ochelari oferiţi de John Lennon şi mai multe fotografii cu membrii Beatles, la licitaţie O pereche de ochelari rotunzi cu lentile albastre...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.