X

Copacii care prezintă pericol iminent pot fi defrișați imediat

Copacii care prezintă pericol iminent pot fi defrișați imediat

Copacii care prezintă pericol iminent pentru securitatea publică pot fi defrișați imediat. Asociația de gospodărire a spațiilor verzi poate începe lucrările imediat ce identifică un copac periculos, iar până la sfârșitul zilei Agenția de Mediu va fi informată despre lucrările efectuate. Precizările în cauză au fost făcute în cadrul unei ședințe la Ministerul Mediului, convocate după ce în sectorul Botanica o creangă groasă s-a rupt și a căzut peste o bancă în apropierea căreia se afla o femeie cu copilul ei, transmite IPN.

Reprezentanții ministerului menționează că și cetățenii pot veni cu sesizări cu privire la copacii care prezintă pericol. Oamenii sunt îndemnați să apeleze la 112, Inspectoratul pentru Protecția Mediului Asociația de gospodărire a spațiilor verzi, Ministerul Mediului sau orice altă autoritate locală, potrivit deschide.md.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

De la începutul anului, Agenția de Mediu a recepționat 521 de solicitări de eliberare a autorizației pentru tăierea copacilor din partea Asociației de gospodărire a spațiilor verzi, dintre care doar patru au fost respinse. P cerere este examinată în 5-7 zile. Ministrul Sergiu Lazarencu a solicitat Agenției să continue examinarea cererilor de defrișare pentru municipiul Chișinău în termene cât mai restrânse.

Temperaturile foarte înalte care au persistat timp de mai multe săptămâni au afectat copacii. Primăria capitalei precizează că în toate sectoarele capitalei, pe aliniamentele stradale, în curți, parcuri, alei și alte zone verzi au loc lucrări de curățare a arborilor.

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

Tags: copac
Social