X

Copiii ambasadorilor moldoveni ar putea beneficia de îndemnizații lunare până la vârsta de 23 de ani

Copiii ambasadorilor moldoveni ar putea beneficia de îndemnizații lunare până la vârsta de 23 de ani

Copiii ambasadorilor Republicii Moldova ar putea beneficia de îndemnizații lunare de 700 de euro pe lună, până la vârsta de 23 de ani. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de modificare a Legii cu privire la serviciul diplomatic, elaborat de câțiva deputați PAS și votat de Parlament în prima lectură.

Documentul prevede completarea Articolului 28 din lege cu un alineat nou, 4 prim, în care se precizează că „membrii personalului misiunii diplomatice sau al oficiului consular însoțiți în misiune de copii până la vârsta de 23 de ani (necăsătoriți și care urmează în străinătate studii preșcolare, primare, secundare generale sau profesionale, medii de specialitate, superioare, învățământ de zi), beneficiază de restituirea până la 700 de euro/lună pentru fiecare copil pentru perioada plasării în instituții de învățământ, în condițiile stabilite de Guvern”, potrivit newtv.md, scrie goodnews.md.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Autorii inițiativei precizează că, în acest moment, 123 de copii cu vârsta între 1 şi 23 de ani se află în misiunile diplomatice, iar introducerea noului alineat va costa lunar bugetul de stat până la 1,72 milioane de lei pe lună sau peste 20 de milioane de lei pe an.

Tags: indemnizaţiiparlamentPAS
Politică