Copiii blocaţi în peştera din Thailanda vor fi învăţaţi să înoate pentru a putea fi salvaţi – VIDEO

Publicat:

Echipele de salvare au anunțat miercuri că îi vor instrui pe membrii echipei de fotbal care se află de 11 zile blocați într-o peșteră din Thailanda, oferindu-le cursuri de înot și scufundări, acesta fiind un prim pas în încercarea de a-i scoate în siguranță pe cei 13 sportivi, informează Reuters, potrivit mediafax.

Scafandri, medici, asistente și militari thailandezi au coborât marți în peșteră pentru a le duce hrană și medicamente, în timp ce experții caută cele mai bune soluții pentru scoaterea în siguranță a celor 12 copii și a antrenorului acestora, în vârstă de 25 de ani. Autoritățile au anunțat că misiunea nu este deloc una ușoară.


Citeşte şi: Violenţe fără precedent în Nantes după ce poliţia a împuşcat mortal un tânăr – VIDEO

”Apa se infiltrează foarte repede, iar spațiul este îngust. Pentru scoaterea din subteran a copiilor este nevoie de foarte multe persoane”, le-a transmis reporterilor primul-ministru thailandez Prawit Wongsuwan.

”În prezent îi învățăm pe copii să înoate și să facă scufundări”, a mai spus acesta, adăugând că dacă nivelul apei va scădea, aceștia vor fi aduși la suprafață mai devreme.

În cursul zilei de marți, aproximativ 120 de milioane de litri de apă au fost pompate la suprafață, însemnând circa 1.6 milioane de litri pe oră.

Nu este clar prin ce metodă vor fi aduși la suprafață membrii echipei de fotbal “Wild Boar” din peștera Tham Luang, situată în provincia Chiang Rai, în condiții de umiditate și vreme instabilă.

Citeşte şi: Justiţia ecuadoriană a emis un mandat de arestare pe numele fostului preşedinte, Rafael Correa

Experții au afirmat că scafandrii au avut nevoie de trei ore pentru a ajunge la aceștia, fiind localizați la aproximativ 4 km de intrarea în peșteră.

Un grup de circa 30 de scafandri au fost văzuți miercuri pregătind kituri de salvare și îndreptându-se către peșteri, însoțiți de militari și un expert în peșteri.

Imaginile video ale armatei au arătat doi salvatori care se aflau într-o zonă ridicată a peșterii, copiii erau înveliți în pături și păreau să fie în ordine, uneori zâmbind.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Testul simplu cu degetul care vă arată dacă ați băut suficientă apă sau dacă sunteți deshidratat

VIDEO - Testul simplu cu degetul care vă arată dacă ați băut suficientă apă sau dacă sunteți deshidratat Dacă vă temeți că nu beți suficientă...

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate Reducerea consumului de carne procesată cu aproximativ o treime ar putea preveni peste...

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de ‘agățat’

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de 'agățat' Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era...

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.