Copiii din şcolile britanice vor fi obligaţi să înveţe despre Holocaust

Publicat:

Copiii din şcolile britanice vor fi obligaţi să înveţe despre Holocaust

Prim-ministrul britanic Keir Starmer s-a angajat că fiecare copil va învăţa despre Holocaust, ce va deveni materie obligatorie în şcoli, transmit PA Media/dpa, potrivit stiripesurse.ro.

Ca parte a revizuirii programei şcolare de către guvern, a spus luni premierul, studierea Holocaustului va deveni ‘o parte critică, vitală a identităţii fiecărui elev’.


Citeşte şi: Moartea lentă a Acordului de la Schengen – Stiripesurse.md

El a adăugat că va lupta pentru a aduce ţara ‘înapoi din abisul antisemitismului’, făcând o comparaţie cu experienţa sa de a ‘schimba’ Partidul Laburist.

Copiii din şcolile britanice vor fi obligaţi să înveţe despre Holocaust

Starmer a lansat aceste promisiuni cu prilejul unui dineu de strângere de fonduri pentru Holocaust Education Trust, în care s-a angajat de asemenea să aloce 2,2 milioane de lire sterline (2,9 milioane de dolari) pentru proiectul ‘Lecţii de la Auschwitz’.

Proiectul le oferă elevilor şi profesorilor un curs pentru o mai bună înţelegere a Holocaustului, inclusiv printr-o vizită la muzeul fostului lagăr nazist Auschwitz, astăzi în Polonia, şi mărturii directe ale supravieţuitorilor.

Luni, Starmer le-a spus participanţilor la dineu că soţia sa a vizitat deja muzeul de la Auschwitz, dar că el urmează să o facă în cadrul uneia din aceste vizite.

Copiii din şcolile britanice vor fi obligaţi să înveţe despre Holocaust

‘Acest guvern va continua să finanţeze Lecţii de la Auschwitz şi pot să vă confirm în această seară că alocăm pentru aceasta cel puţin 2,2 milioane de lire anul viitor’, a spus Starmer într-un discurs.

‘Dar nu ne putem opri aici. Este prea important. Acesta a fost primul an în care participarea la Ziua de comemorare a Holocaustului a scăzut, nu putem doar să stăm şi să acceptăm acest lucru. Trebuie să fim mai îndrăzneţi în ce priveşte importanţa naţională a educaţiei despre Holocaust’, a continuat el.

‘În această seară iau două decizii în avans. Prima, Holocaustul va rămâne în programă, orice ar fi. Şi a doua, chiar şi şcolile care în prezent nu urmează programa naţională vor trebui să predea Holocaustul atunci când noua programă va apărea. Pentru prima dată, studierea Holocaustului va deveni o parte critică, vitală a identităţii fiecărui elev. Şi nu doar să îl studieze, dar să şi înveţe din el şi, mai presus de toate, să acţioneze pe baza lecţiilor lui’, a declarat Starmer.

Copiii din şcolile britanice vor fi obligaţi să înveţe despre Holocaust

Prim-ministrul a mai spus că intenţionează să lupte împotriva ‘resurgenţei antisemitismului’: ‘Şi o vom combate cu tot ceea ce avem. Exact aşa cum am luptat să scot partidul meu din abisul antisemitismului, vă promit că voi face la fel la conducerea ţării’.

‘Deci, da, vom construi acel Memorial şi Centru Educaţional naţional cu privire la Holocaust. Şi îl vom construi lângă parlament’, a mai spus premierul britanic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pierderile militare ale Ucrainei și Rusiei au ajuns la 1 milion de persoane – Wall Street Journal

Pierderile militare ale Ucrainei și Rusiei au ajuns la 1 milion de persoane - Wall Street Journal Datele Wall Street Journal arată că numărul total...

Tupeu de magistrat! „Judecătorul lui Șor” își cere înapoi drepturile băneşti

Tupeu de magistrat! „Judecătorul lui Șor” își cere înapoi drepturile băneşti Fostul magistrat Andrei Niculcea, cel care a emis anterior sentințe în dosarul lui Filat,...

Atenție! Pe Facebook este promovată o platformă FALSĂ de obținere a compensațiilor „Ajutor la contor”

Atenție! Pe Facebook este promovată o platformă FALSĂ de obținere a compensațiilor „Ajutor la contor” Pe Facebook este promovat site-ul compensatii-md.site, prezentat ca o platformă...

Temerile privind aprovizionarea afectează preţurile boabelor de cafea

Temerile privind aprovizionarea afectează preţurile boabelor de cafea O ceaşcă de cafea va deveni şi mai scumpă, deoarece întreruperile persistente ale aprovizionării au dus la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.