X

Copiii germani habar nu au despre evrei sau romi (studiu)

Elevii de şcoală primară din Germania au puţine cunoştinţe despre evrei şi chiar mai puţine despre romi, potrivit unui studiu publicat marţi, relatează dpa, potrivit agerpres.

Jumătate dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 13 ani care au fost intervievaţi au afirmat că au auzit cuvântul “evreu”, dar numai o treime dintre aceştia au putut să explice ceea ce înseamnă, se arată în studiul publicat de International Central Institute for Youth and Educational Television (IZI).

Citeşte şi: Incident între avioane din SUA și Rusia deasupra Mării Negre – VIDEO

Jumătate dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 8 şi 9 ani şi aproape toţi cei cu vârsta de 12 şi 13 ani, sau 94%, au afirmat că ştiu că poporul evreu a fost persecutat în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, dar mai puţin de o cincime dintre copiii cu vârsta de 8 şi 9 ani – sau 18% – s-au declarat pe deplin siguri că a fost un fapt istoric, se arată în studiul citat.

Studiul a mai constatat faptul că elevii de vârstă şcolară au chiar şi mai puţine cunoştinţe despre romi: jumătate dintre copiii cu vârsta între 6 şi 13 ani au declarat că nu au auzit niciodată acest cuvânt.

Romii, o minoritate care trăieşte în ţări din întreaga Europă, au fost victime ale Holocaustului împreună cu evreii, aminteşte dpa.

Citeşte şi: După 2 ani de la alegerea lui Trump, americanii sunt chemaţi la vot

Tags: copiielevievreigermaniaholocaustInternational Central Institute for Youth and Educational Television (IZI)romi
Categorii: Diaspora