Copilul rămas BLOCAT într-un puţ din Afganistan a încetat din viaţă

Publicat:

Un băiat blocat de marţi într-un puţ secat de 25 de metri adâncime într-un sat din provincia Zabul, în sud-estul Afganistanului, a murit, au anunţat vineri mai mulţi oficiali afgani, relatează AFP, potrivit agerpres.

Băiatul, pe nume Haidar, în vârstă de 5 ani, potrivit unor surse, sau de 9 ani, potrivit altora, “ne-a părăsit pentru totdeauna”, a scris pe Twitter Anas Haqqani, consilier în Ministerul de Interne. “Aceasta este o altă zi de doliu şi durere pentru ţara noastră”, a adăugat el.


Citeşte şi: De unde va veni următoarea variantă îngrijorătoare a coronavirusului? – Black News

Haidar “nu mai este printre noi”, a confirmat, tot pe Twitter, Abdullah Azzam, secretarul vicepremierului Abdul Ghani Baradar.

Echipa de salvare a ajuns vineri dimineaţă la copilul care alunecase pe fundul acestei gropi în satul Shokak, situat în provincia Zabul, la aproximativ 400 km sud-vest de capitala Kabul.

Copilul era încă în viaţă când salvatorii au ajuns la el, însă starea lui “nu era bună” şi a primit “îngrijiri medicale la faţa locului”, a declarat anterior Ahmadullah Wasiq, un purtător de cuvânt al guvernului taliban.

Accidentul aminteşte de cel de la începutul lunii februarie din Maroc când micuţul Rayan, în vârstă de 5 ani, a căzut pe fundul unui puţ secat şi a fost găsit fără viaţă după cinci zile de eforturi continue ale echipelor de salvare. Drama a provocat o vie emoţie, amplificată de reţelele sociale, în Maroc şi în întreaga lume.

Bunicul lui Haidar, Haji Abdul Hadi, în vârstă de 50 de ani, a declarat pentru AFP că băiatul a alunecat în groapă în timp ce încerca să “ajute” adulţii să foreze un nou puţ, în satul devastat de secetă.

Citește și: Soldaţi americani au sosit joi în Slovacia – Black News

Potrivit unor surse oficiale, copilul a căzut în puţul adânc de 25 de metri, înainte de a fi tras cu ajutorul unei frânghii până la o adâncime de aproximativ zece metri, unde a rămas blocat.

Salvatorii au săpat un şanţ adânc în pământ cu ajutorul excavatoarelor pentru a ajunge la locul în care băiatul era blocat. Însă, forţaţi să acţioneze cu prudenţă în timp ce se apropiau de puţ, ei au fost împiedicaţi în eforturile lor de terenul stâncos.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI se...

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, mesaj antiromânesc la Moscova: ‘Mitropolia Basarabiei este un factor destabilizator în R.Moldova’

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, mesaj antiromânesc la Moscova: 'Mitropolia Basarabiei este un factor destabilizator în R.Moldova' Mai mulți deputaţi şi reprezentanţi din regiunea transnistreană...

Moscova își dorește victoria lui Trump în SUA. Analiza presei din Rusia despre plusurile și minusurile acestei variante

Moscova își dorește victoria lui Trump în SUA. Analiza presei din Rusia despre plusurile și minusurile acestei variante Conducerea Rusiei urmărește campania prezidențială din SUA...

Judecătoarea Sanduța, după audierea repetată la Pre-Vetting a Marinei Rusu: ‘Hărțuită de o comisie care se străduiește disperat să supraviețuiască blamărilor și urii poporului’

Judecătoarea Sanduța, după audierea repetată la Pre-Vetting a Marinei Rusu: 'Hărțuită de o comisie care se străduiește disperat să supraviețuiască blamărilor și urii poporului' Judecătoarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.