Corbyn, exclus din Partidul laburist din cauza reacţiei sale la un raport privind antisemitismul în cadrul formaţiunii

Publicat:

Partidul laburist de opoziţie l-a suspendat joi pe fostul lider Jeremy Corbyn în urma comentariilor făcute după apariţia unui raport care estima că partidul este responsabil de hărţuire şi discriminare din cauza modului în care a gestionat alegaţiile de antisemitism, relatează Reuters, dpa şi AFP, scrie agerpres.

“În lumina comentariilor sale făcute astăzi şi eşecului său în a le retracta ulterior, Partidul Laburist l-a suspendat pe Jeremy Corbyn pe durata investigaţiei”, a declarat un purtător de cuvânt.


Citește și : Egalitatea de gen mai are mult de aşteptat în Europa

Raportul efectuat de Comisia pentru egalitate şi drepturile omului (EHRC), un organism independent, a descoperit “serioase deficienţe” în privinţa investigării alegaţiilor de antisemitism în cadrul Partidului Laburist.

“De asemenea, el nu mai este membru al grupului parlamentar al Partidului Laburist”, a mai precizat purtătorul de cuvânt, ceea înseamnă că Jeremy Corbyn poate rămâne în Camera Comunelor, dar ca independent.

Potrivit news.sky.com, Corbyn a reacţionat joi la raport afirmând că numărul de plângeri făcute în timpul mandatului său “au fost exagerate dramatic din motive politice”.

Apoi a susţinut o conferinţă de presă în care a repetat acest lucru şi a subliniat că el nu este “parte a problemei”.

Citește și : Au început JIHADUL? Atac cu cuţitul la Consulatu Franţei din Jeddah; Un bărbat înarmat a fost împuşcat la Avignon!

Corbyn a mai spus că nu va părăsi Partidul Laburist, precizând că este “mândru să fie membru al Partidului Laburist”, căruia i s-a alăturat când avea 16 ani. “M-am luptat cu rasismul toată viaţa mea şi voi lupta cu rasismul cât voi trăi”, a afirmat Corbyn.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.