Corbyn : Nu a existat vreo ofertă importantă cu privire la Brexit, iar liniile roşii sunt în continuare acolo

Publicat:

Liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn a anunţat joi că Guvernul conservator al Theresei May nu a propus până în prezent vreo ofertă importantă în cadrul negocierilor lor cu privire la ratificarea în Parlament a acordului retrageriidin Uniunea Europeană (UE), relatează Reuters, potrivit news.ro .

”De la începutul acestor discuţii nu a existat vreo ofertă importantă, iar liniile roşii sunt în continuare acolo”, a declarat liderul Partidului Laburist, adăugând că este ”cu adevărat dificil să negociezi cu un Guvern care se dezintegrează şi cu miniştri care preferă să facă manevre în vederea unor succesiuni de pregătit, în loc să lucreze la un acord”.


Citește și : ‘La naiba cu Brexitul’, noul slogan de campanie pentru alegerile europene al Partidului Liberal-Democrat din Marea Britanie

Incapabilă să-şi determine majoritatea parlamentară să ratifice acordul Brexitului pe care l-a negociat cu europenii, Theresa May a deschis la începutul lunii trecute negocieri cu Partidul Laburist, cu scopul de a încerca să deblocheze situaţia.

”Este în interesul ţării noastre să încercăm să soluţionăm acest lucru într-un fel sau altul, însă nu vom putea accepta vreodată acordul prost al acestui Guvern sau o ieşire dezastruoasă fără acord («no deal»)”, a subliniat Corbyn.

”Din această cauză, dacă nu putem ajunge la un acord asupra liniilor planului nostru alternativ sau la alegeri generale, Partidul Laburist va susţine opţiunea unui vot public asupra acestui subiect”, a avertizat el.

La Downing Street, un purtător de cuvânt al Theresei May a confirmat că mai sunt multe de făcut în cadrul negocierilor cu Partidul Laburist.

Guvernul, a adăugat el, acţionează de zor să supună cât mai rapid votului Parlamentului un proiect de lege cu privire la acordul retragerii.

După ce a fost amânată prima oară de la 29 martie la 12 aprilie, data Brexitului a fost stabilită la 31 octombrie, cu posibilitatea ca Regatul Unit să părăsească UE imediat ce acordul retragerii este ratificat.

Citește și : Armata lui Bashar al-Assad a recucerit un oraș strategic din Siria

În cazul în care Londra nu face acest lucru până la 23 mai, alegătorii britanici urmează să-şi desemeneze deputaţii în Parlamentul European (PE).

Trei ani vor fi trecut, atunci, de la referendumul de la 23 iunie 2016, prin care 52% dintre britanicii care s-auprezentat la urne au decis să părăsească UE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.