X

Corbyn nu va susține alegerile dacă Johnson nu respectă legea care blochează Brexit-ul fără acord

Liderul opoziției din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, a declarat că Partidul Laburist nu va susține alegerile anticipate până când premierul Boris Johnson nu va spune că va respecta nouă legislație care blochează un Brexit fără acord pe 31 octombrie, potrivit Reuters, scrie mediafax.

“Avem nevoie de o declarație clară a premierului că va respecta acel act al Parlamentului”, a spus Corbyn pentru BBC.

Citește și : Uniunea Europeană salută schimbul de prizonieri între Rusia şi Ucraina

Întrebat când ar fi de acord să fie convocarea alegerilor, Corbyn a adăugat: „Când avem absolut clar că va sfârşi pericolului de o ieşire fără acord (din UE) pe 31 (octombrie)“.

Boris Johnson urmează să propună luni Parlamentului britanic să convoace alegeri anticipate, care ar urma să aibă loc în data de 15 octombrie.

Partidele de opoziție din Marea Britanie au decis în urma discuțiilor de vineri că nu susțin organizarea de alegeri anticipate înaintea summitului UE din luna octombrie, pentru a se asigura că Marea Britanie nu va părăsi Uniunea Europeană fără un acord.

Boris Johnson a declarat că este șocat de decizia opoziției și le-a transmis că fac „o greșeală politică extraordinară”.

Guvernul a depus o moțiune pentru convocarea de alegeri anticipate, care ar avea nevoie de susținerea a două treimi din cei 650 de parlamentari din Camera Comunelor.

Membrii Camerei Comunelor din Parlamentul de la Londra au aprobat miercuri, cu 327 de voturi, un proiect de lege menit să evite ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără Acord.

Citește și : 52% dintre italieni au o opinie negativă despre noul guvern Conte (sondaj)

Ulterior, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a propus convocarea alegerilor parlamentare anticipate în octombrie, în contextul impasului generat de hotărârea Camerei Comunelor privind evitarea producerii unui Brexit fără acord, dar propunerea a fost respinsă de parlamentarii din Camera Comunelor.

Boris Johnson, noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Tags: acordbrexitJeremy Corbynmarea britaniePartidul LaburistUE
Categorii: Diaspora