X

Coreea de Nord a decis expulzarea unui cetăţean american care a intrat ilegal în ţară

Coreea de Nord a anunțat vineri că va deporta un cetățean american care a fost reținut pentru că a intrat ilegal în această țară, această acțiune părând să aibă rolul de a stimula dialogul cu Statele Unite, informează agenția The Associated Press, potrivit Mediafax.

Totodată, regimul de la Phenian a anunțat că a testat cu succes o armă tactică “ultramodernă”.

Citește și : Comisia Europeană va lansa procedura de deficit excesiv împotriva Italiei (surse)

În trecut, Coreea de Nord a închis cetățeni americani pentru perioade lungi de timp, aceștia fiind eliberați în urma vizitelor unor personalități din SUA. Anul trecut, studentul american Otto Warmbier a decedat la câteva zile după ce a fost eliberat în comă după 17 luni de detenție în Coreea de Nord.

Agenția nord-coreeană de știri KCNA a transmis că americanul Bruce Byron Lowrance a fost reținut pe 16 octombrie după ce ar fi intrat ilegal în Coreea de Nord pe la frontiera cu China. Bărbatul le-ar fi spus anchetatorilor că are legături cu Agenția Centrală de Informații (CIA).

Se pare că cetățeanul american reținut în octombrie a fost deportat anul trecut din Coreea de Sud după ce a fost prins într-o zonă interzisă, potrivit poliției sud-coreene. Individul ar fi declarat la acel moment că știe mai mulți oficiali din Administrația Trump și vrea să acționeze ca “o punte de legătură” între Washington și Phenian.

În luna mai, Coreea de Nord a eliberat trei americani în semn de bunăvoință înainte ca liderul nord-coreean Kim Jong-Un să aibă o întrevedere la Singapore cu președintele american Donald Trump.

Citește și : Mark Rutte neagă că ar candida pentru postul de preşedinte al Consiliului European

Tags: americanCoreea de NordOtto WarmbierPhenianStatele UniteSUA
Categorii: Știrile zilei