X

Coreea de Nord a înregistrat aproape două milioane de cazuri de ‘febră’ la o săptămână după confirmarea primului caz de COVID-19

Coreea de Nord a înregistrat aproape două milioane de cazuri de “febră” la o săptămână de la anunţul oficial privind primul caz de COVID-19 în această ţară, relatează dpa, potrivit agerpres

Alte 262.000 de persoane cu simptome febrile au fost înregistrate miercuri, a informat joi presa oficială nord-coreeană.

Citește și : Maia Sandu salută iniţiativa lui Macron de creare a unei comunităţi politice europene

Numărul total până acum se ridică la aproape două milioane, dintre care 1,2 milioane de persoane deja ar fi vindecate, potrivit presei oficiale nord-coreene.

Numărul deceselor a crescut la 63. Coreea de Nord are aproape 26 de milioane de locuitori.

Potrivit experţilor, ţara nu dispune de suficiente capacităţi de testare pentru a stabili dacă persoanele sunt bolnave de COVID-19, de aceea raportează în schimb cazuri de “febră”.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) presupune că nu există încă un program de vaccinare la nivel naţional în ţara care este aproape izolată de restul lumii.

Phenianul a confirmat oficial primele cazuri de COVID-19 pe 12 mai.

Citește și : Macron: ‘Comunitatea politică europeană’ ar fi complementară procesului de aderare la UE

Regimul nord-coreean a urmat o strategie zero-COVID în ultimii doi ani şi şi-a închis graniţele la începutul pandemiei pentru a preveni pătrunderea virusului în ţară.

Guvernul a impus în prezent un lockdown la nivel naţional pentru a încetini răspândirea şi a lansat campanii de informare
avertizând populaţia despre pericolele variantei Omicron şi oferind sfaturi de tratament şi reguli pentru evitarea infectării.

Tags: Coreea de Nordcovid-19febrăOMSpandemie
Categorii: Știrile zilei