Coreea de Nord a interzis o tunsoare şi haine popularizate de fiica lui Kim Jong Un

Publicat:

Coreea de Nord a interzis o tunsoare şi haine popularizate de fiica lui Kim Jong Un

Coreea de Nord a interzis locuitorilor săi să adopte o tunsoare şi să poarte anumite haine, în special cele popularizate de fiica lui Kim Jong Un, a transmis postul de radio american Radio Free Asia (RFA) preluat de RTL.

În cadrul unei videoconferinţe organizate pentru locuitorii din zonă, autorităţile au descris coafura de cocoş şi hainele care „arată pielea” drept „fenomene antisocialiste” care „subminează sistemul” şi „trebuie eradicate”, potrivit RFA. Ei au anunţat că cei care încalcă dispoziţia se vor confrunta cu pedepse de până la şase luni într-un lagăr de muncă sau chiar închisoare. Cei care poartă coafura interzisă vor fi, de asemenea, tunşi, potrivit stiripesurse.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Tunsoarea „cocoşului” constă în legarea părului în partea de sus a capului, lăsând o şuviţă mare să cadă pe frunte. Fosta cântăreaţă nord-coreeană Hyon Song Wol, în prezent consilier al lui Kim Jong Un, a lansat moda în ţară. A fost adoptată şi de Ri Sol Ju şi Kim Ju Ae, soţia şi fiica dictatorului, potrivit Straits Times.

Aceasta din urmă, cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani, a apărut în luna mai purtând o bluză cu mâneci transparente. Acest tip de îmbrăcăminte a devenit popular printre tinerii nord-coreeni, dar are „un impact negativ asupra societăţii”, potrivit autorităţilor nord-coreene, citate de RFA.

În 2023, Phenianul le-a interzis locuitorilor săi să le dea copiilor numele Kim Ju Ae, care i-ar putea succeda tatălui său la conducerea ţării, potrivit serviciilor de informaţii sud-coreene. De asemenea, nord-coreenilor le este interzis să poarte trench-uri de piele, un articol de îmbrăcăminte rezervat doar lui Kim Jong Un.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Coreea de Nord este unul dintre cele mai represive state din lume, conform ONG-ului Human Rights Watch. Drepturile şi libertăţile fundamentale sunt negate, iar presa independentă, organizaţiile societăţii civile şi sindicatele sunt interzise.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

David Guetta a mixat alături de Leon Marchand în clubul de noapte Ushaïa Ibiza – VIDEO

David Guetta a mixat alături de Leon Marchand în clubul de noapte Ushaïa Ibiza - VIDEO David Guetta a avut „onoarea” de a mixa alături...

Taylor Swift a bătut recordul de pe Wembley la finalul turneului din Marea Britanie

Taylor Swift a bătut recordul de pe Wembley la finalul turneului din Marea Britanie Taylor Swift a încheiat etapa europeană a Eras Tour cu un...

Fiica Angelinei Jolie şi a lui Brad Pitt şi-a schimbat legal numele de familie

Fiica Angelinei Jolie şi a lui Brad Pitt şi-a schimbat legal numele de familie La trei luni după ce a făcut cererea, fiica Angelinei Jolie...

Rămăşiţele unei femei, descoperite în stomacul unui crocodil în Indonezia

Rămăşiţele unei femei, descoperite în stomacul unui crocodil în Indonezia Rămăşiţele unei femei ucise de un crocodil în Indonezia au fost găsite în stomacul reptilei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.