Coreea de Nord a lansat din nou un proiectil neidentificat

Publicat:

Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificat, a anunţat vineri armata sud-coreeană, ceea ce ar fi al treilea test efectuat de Phenian în mai puţin de zece zile, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Proiectilul a fost lansat în direcţia estului Peninsulei Coreene, au precizat şefii Statului Major Interarme din Coreea de Sud.


Citeşte şi: Marea Britanie este ‘mai aproape de sfârșitul pandemiei de Covid decât orice țară din emisfera nordică’ – Black News

Garda de Coastă a Japoniei a transmis la rândul său că a detectat vineri lansarea de către Coreea de Nord a ceea ce pare a fi “una sau mai multe rachete balistice”.

Un purtătorul de cuvânt al Gardei de Coastă a declarat pentru AFP că încă analizează locul unde a căzut proiectilul şi încearcă să stabilească dacă a fost vorba de un singur obiect sau de mai multe.

În ciuda unor sancţiuni internaţionale pentru programele sale de armament interzise, Phenianul a lansat deja două rachete, prezentate ca hipersonice, de la începutul anului. Primul test a fost la 5 ianuarie, iar al doilea la 11 ianuarie.

Al doilea test, supervizat de liderul Kim Jong Un, a atras sancţiuni americane împotriva a cinci persoane având legături cu programul balistic nord-coreean.

Citeşte şi: OMS recomandă două noi tratamente împotriva COVID-19 – Black News

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Coreea de Nord a acuzat atunci SUA că “a agravat intenţionat” situaţia.

Dacă “Statele Unite adoptă o astfel de atitudine de confruntare, RPDC (Republica Populară Democrată Coreea) va fi obligată să reacţioneze mai puternic şi mai hotărât”, a declarat purtătorul de cuvânt, conform agenţiei de presă oficiale KCNA. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dolly Parton donează 1 milion de dolari pentru reconstrucţie în urma uraganului Helene

Dolly Parton donează 1 milion de dolari pentru reconstrucţie în urma uraganului Helene Cunoscuta cântăreaţă Dolly Parton a anunţat că va face o donaţie personală...

Hugh Grant spune că noul film ‘Bridget Jones’ este foarte trist

Hugh Grant spune că noul film 'Bridget Jones' este foarte trist Hugh Grant a avertizat că cel de-al patrulea episod al francizei „Bridget Jones”, care...

O companie oferă ‘inspectori’ de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul

O companie oferă 'inspectori' de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul O companie americană oferă „inspectori” de loialitate care îi verifică...

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni Mai multe teorii ale conspirației legate de uraganul Helene au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.