X

Coreea de Nord a lansat din nou un proiectil neidentificat

Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificat, a anunţat vineri armata sud-coreeană, ceea ce ar fi al treilea test efectuat de Phenian în mai puţin de zece zile, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Proiectilul a fost lansat în direcţia estului Peninsulei Coreene, au precizat şefii Statului Major Interarme din Coreea de Sud.

Citeşte şi: Marea Britanie este ‘mai aproape de sfârșitul pandemiei de Covid decât orice țară din emisfera nordică’ – Black News

Garda de Coastă a Japoniei a transmis la rândul său că a detectat vineri lansarea de către Coreea de Nord a ceea ce pare a fi “una sau mai multe rachete balistice”.

Un purtătorul de cuvânt al Gardei de Coastă a declarat pentru AFP că încă analizează locul unde a căzut proiectilul şi încearcă să stabilească dacă a fost vorba de un singur obiect sau de mai multe.

În ciuda unor sancţiuni internaţionale pentru programele sale de armament interzise, Phenianul a lansat deja două rachete, prezentate ca hipersonice, de la începutul anului. Primul test a fost la 5 ianuarie, iar al doilea la 11 ianuarie.

Al doilea test, supervizat de liderul Kim Jong Un, a atras sancţiuni americane împotriva a cinci persoane având legături cu programul balistic nord-coreean.

Citeşte şi: OMS recomandă două noi tratamente împotriva COVID-19 – Black News

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Coreea de Nord a acuzat atunci SUA că “a agravat intenţionat” situaţia.

Dacă “Statele Unite adoptă o astfel de atitudine de confruntare, RPDC (Republica Populară Democrată Coreea) va fi obligată să reacţioneze mai puternic şi mai hotărât”, a declarat purtătorul de cuvânt, conform agenţiei de presă oficiale KCNA. 

Tags: Coreea de NordKim Jong UnPhenianproiectil neidentificatracheta
Categorii: Știrile zilei