Coreea de Nord a testat două rachete de croazieră strategice

Publicat:

Coreea de Nord a testat două rachete strategice de croazieră cu rază lungă de acţiune, liderul Kim Jong Un salutând încă o demonstraţie reuşită a capacităţii ţării de lovitură nucleară tactică, a informat joi agenţia oficială de presă KCNA, citată de AFP, potrivit agerpres.

Cel mai recent test se înscrie anul acesta într-o serie record de teste de armament care au crescut tensiunile în Peninsula Coreeană şi au sporit temerile că Phenianul ar putea efectua primul său test nuclear după 2017.


Citește și: Primul turist spaţial din istorie intenţionează să se întoarcă în spaţiu cu SpaceX – Black News

Miercuri, liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a supravegheat personal lansările de rachete, care au zburat 2.000 de kilometri deasupra mării, a declarat KCNA.

Sursa a adăugat că proiectilele şi-au atins ţintele vizate, fără a oferi mai multe detalii.

Kim Jong Un şi-a exprimat “marea satisfacţie” în legătură cu testele în cauză care au vizat întărirea eficienţei în luptă a rachetelor “desfăşurate în unităţile Armatei populare coreene pentru funcţionarea armelor nucleare tactice”, a relatat KCNA.

Citeşte şi: Ungaria şi Gazprom ‘au căzut la pace’ pentru amânarea plăţilor – Black News

Phenianul a declarat săptămâna aceasta că recentele sale teste cu rachete au fost exerciţii “nucleare tactice” menite să simuleze o lovitură asupra Sudului.

Kim Jong Un “a apreciat foarte mult capacităţile mari de reacţie ale forţelor noastre de luptă nucleare”, a raportat agenţia nord-coreeană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene Marty Thomas, locuitor al plajei Indian Rocks, Florida,...

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou Filmul „Rust” va avea premiera la un...

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.