X

Coreea de Nord a testat o nouă ‘rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune’

Coreea de Nord a testat cu succes o nouă ”rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune” în weekend, a anunţat duminică agenţia de presă nord-coreeană ACTC, relatează AFP, potrivit agerpres.

Tirurile, efectuate sâmbătă şi duminică, au avut loc în prezenţa unor înalţi oficiali nord-coreeni, potrivit agenţiei de presă nord-coreene, care afirmă că testele au avut fost efectuate succes.

Citește și : Pompierii eroi decedaţi în atentatele din 11 septembrie 2001 din SUA, onoraţi la baza militară din Guantanamo

Rachetele au parcurs o traiectorie de 1.500 de kilometri, înainte de a-şi atinge ţinta, care nu a fost precizată de ACTC.

Mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU interzic Phenianului să îşi continue programele de arme nucleare şi rachete balistice.

Citește și : Stoltenberg asigură că NATO va continua lupta împotriva terorismului global

Dar, deşi este afectată de numeroase sancţiuni internaţionale, Coreea de Nord şi-a dezvoltat rapid capacităţile militare în ultimii ani sub conducerea liderului Kim Jong Un.

Coreea de Nord a efectuat mai multe teste nucleare şi a testat cu succes rachete balistice capabile să atingă SUA, notează AFP.

Tags: Coreea de NordKim Jong UnPhenianrachetarachete balistice
Categorii: Știrile zilei