X

Coreea de Nord a tras mai multe proiectile neidentificate

Coreea de Sud a anunţat că Phenianul a tras două “proiectile” neidentificate, o informaţie confirmată de Washington care a precizat că este vorba dispozitive cu rază scurtă de acţiune, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Pot confirma că a fost cu rază scurtă de acţiune”, a declarat pentru AFP un responsabil american, sub acoperirea anonimatului. El nu a precizat când a avut loc tirul.

Citește și : Donald Tusk se declară nerăbdător să discute ‘în detaliu’ cu noul premier britanic

Oficialul a reacţionat la anunţul făcut mai devreme de statul-major al armatelor sud-coreene, citat de agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, potrivit căruia Coreea de Nord a tras un “proiectil” neidentificat.

Între timp, Seulul a anunţat că al doilea proiectil a fost lansat.

Precizia legată de raza de acţiune este importantă, Donald Trump afirmând în trecut că dispozitive cu rază scurtă de acţiune nu vor afecta negocierile cu Phenianul.

Citește și : Theresa May, cuprinsă de emoţii la ultima apariţie în parlamentul britanic în calitate de premier

“Nu consider deloc că este o rupere a relaţiei de încredere. La un moment dat, ar putea interveni. Dar în acest stadiu, nu”, a declarat el în mai după tiruri de rachete nord-coreene.

Preşedintele american, care speră să convingă Phenianul să renunţe la programul său nuclear, s-a întâlnit luna trecută cu liderul nord-coreean Kim Jong Un pentru a treia oară.

Tags: Coreea de NordCoreea de SudproiectileracheteSUA
Categorii: Știrile zilei