Coreea de Nord a tras un proiectil neidentificat

Publicat:

Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificat în mare, a anunţat miercuri armata sud-coreeană, ceea ce reprezintă primul de test de acest tip din partea Phenianului în noul an, notează AFP, potrivit agerpres.

Proiectilul a fost tras în marea din estul peninsulei, au indicat şefii de stat major interarme din Coreea de Sud într-un comunicat, fără a oferi detalii suplimentare deocamdată.


Citeşte şi: Mexicul i-a oferit azil politic lui Julian Assange – Black News

În 2021, Coreea de Nord a declarat că a testat cu succes un nou tip de rachetă balistică lansată de un submarin, o rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune, o armă lansată de un tren şi despre care a pretins că este o focoasă hipersonică.

Această nou test a avut loc vine în contextul în care Coreea de Nord nu a răspuns la oferta Washingtonului de a se întâlni cu reprezentanţi americani pentru a negocia cu Phenianul.

În cursul unei importante reuniuni a partidului la putere, săptămâna trecută, liderul nord-coreean Kim Jong Un şi-a afirmat dorinţa de a consolida capacităţile militare ale ţării sale, afectată de sancţiuni internaţionale.

Citeşte şi: Mexicul i-a oferit azil politic lui Julian Assange – Black News

Negocierile cu Statele Unite sunt la punct mort de la eşecul întâlnirii, în 2019, dintre Kim Jon Un şi Donald Trump, pe atunci preşedintele Statelor Unite.

De la instalarea preşedintelui Joe Biden la Casa Albă în urmă cu un an, Statele Unite au declarat în repetate rânduri că sunt dispuse să se întâlnească cu reprezentanţi nord-coreeni. Dar Phenianul a respins până acum această ofertă, mai scrie AFP. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 7 octombrie în Istorie

Evenimentele Zilei de 7 octombrie în Istorie 7 octombrie este a 280-a zi a calendarului gregorian și a 281-a zi în anii bisecți. 85 de...

Horoscop 7 octombrie 2024

Horoscop 7 octombrie 2024 Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase pentru unii nativi ai zodiacului, din punct de vedere profesional, potrivit stiripesurse. Horoscop...

Mike Pompeo a căzut în capcana ruşilor Vovan şi Lexus, ‘regii păcălelilor’ telefonice

Mike Pompeo a căzut în capcana ruşilor Vovan şi Lexus, 'regii păcălelilor' telefonice Mike Pompeo, fost director al CIA şi fost secretar de stat în...

Dolly Parton donează 1 milion de dolari pentru reconstrucţie în urma uraganului Helene

Dolly Parton donează 1 milion de dolari pentru reconstrucţie în urma uraganului Helene Cunoscuta cântăreaţă Dolly Parton a anunţat că va face o donaţie personală...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.