X

Coreea de Nord cere SUA să-l scoată pe Mike Pompeo de la masa negocierilor

Coreea de Nord a cerut joi Statelor Unite să îl înlocuiască pe secretarul de stat Mike Pompeo cu un negociator “mai atent şi mai matur”, informează agenţia de presă nord-coreeană KCNA, preluată de Yonhap, Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Un oficial de rang înalt de la Phenian a declarat că, “ori de câte ori îşi bagă nasul Pompeo, dialogul dintre cele două ţări merge prost, fără rezultate, fără măcar să se apropie de succes”.

Citește și: Fostul preşedinte peruan Alan Garcia a decedat după ce s-a împuşcat în cap

“Mă tem că, dacă Pompeo se va implica din nou în aceste discuţii, masa va fi din nou mizerabilă şi discuţiile se vor împotmoli”, a susţinut Kwon Jong Gun, director general în departamentul pentru afaceri americane din ministerul de externe nord-coreean. “De aceea, chiar în cazul eventualei reluări a dialogului cu SUA, aş dori ca partenerul nostru de dialog să nu fie Pompeo, ci o altă persoană, mai atentă şi mai matură în comunicarea cu noi”, a adăugat el.

Citește și: Tragedie rutieră în Madeira: 29 de turiști au murit în autocar! – VIDEO

KCNA citează şi aprecierea lui Kwon conform căreia “nimeni nu poate prezice” situaţia din peninsula coreeană, dacă Statele Unite nu renunţă la “cauza fundamentală” care a obligat Coreea de Nord să îşi dezvolte programul nuclear; oficialul nu a făcut alte precizări referitoare la presupusa cauză.

Tags: Coreea de NordKwon Jong GunMike PompeonegocieriPhenianSUA
Categorii: Știrile zilei