X

Coreea de Nord condamnă incursiunea Ucrainei în Rusia drept ‘act de teroare’

Coreea de Nord condamnă incursiunea Ucrainei în Rusia drept ‘act de teroare’

Coreea de Nord a condamnat incursiunea Ucrainei în Rusia ca fiind un act de teroare de neiertat, susţinut de Washington şi Occident, adăugând că va fi mereu alături de Rusia în încercarea de a-şi proteja suveranitatea, a relatat duminică presa de stat, citată de Reuters.

Acţiunea Ucrainei în Rusia este un produs al politicii de confruntare anti-rusă a Statelor Unite, care împinge situaţia în pragul celui de-al Treilea Război Mondial, a declarat agenţia de presă KCNA, potrivit stiripesurse.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

SUA i-au înmânat preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski sume ”astronomice” de arme letale, se arată în articol.

”Condamnăm ferm atacul armat împotriva teritoriului rus al regimului marionetă Zelenski, aflat sub controlul şi sprijinul Statelor Unite şi al Occidentului, ca un act de agresiune şi teroare de neiertat”, a declarat Ministerul de Externe al Coreei de Nord într-un comunicat, potrivit KCNA.

Coreea de Nord şi-a îmbunătăţit semnificativ legăturile cu Rusia în ultimul an, cu două întâlniri de summit ale liderilor lor, care au promis o cooperare mai strânsă în toate domeniile.

Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

În iunie, liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele rus Vladimir Putin au semnat la Phenian un pact privind ”parteneriatul strategic cuprinzător”, care include un acord de apărare reciprocă.

Coreea de Sud, Ucraina şi Statele Unite au acuzat Coreea de Nord că a furnizat Rusiei artilerie şi rachete pentru a fi folosite în războiul său împotriva Ucrainei. Coreea de Nord şi Rusia au negat acuzaţiile.

Tags: Coreea de Nordoccidentrusiawashington
Externe