X

Coreea de Nord îşi arată ‘colţii’! A lansat mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acţiune

Coreea de Nord îşi arată ‘colţii’! A lansat mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acţiune

Coreea de Nord a lansat miercuri mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în direcţia nord-est, a anunţat armata sud-coreeană, accentuând tensiunile deja sporite de dezvăluirea rară a unei instalaţii de îmbogăţire a uraniului săptămâna trecută, relatează Yonhap, potrivit stiripesurse.ro.

Statul Major Întrunit (Joint Chiefs of Staff – JCS) a comunicat că a detectat lansările în jurul orei 6:50 a.m. din zona Kaechon, la nord de Phenian, iar rachetele au zburat aproximativ 400 de kilometri.

Citeşte şi: Cel mai ţintit atac din istorie! Pagerele libanezilor AU EXPLODAT din senin (VIDEO)! Sunt mulţi morţi şi mii de răniţi! – Stiripesurse.md

JCS nu a furnizat detalii suplimentare, cum ar fi numărul de rachete trase sau locul unde au aterizat.

Coreea de Nord îşi arată ‘colţii’! A lansat mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acţiune

Cu toate acestea, potrivit guvernului japonez, se crede că au căzut în afara zonei economice exclusive a Japoniei, în Marea Japoniei, fără a fi raportate avarii la aeronave sau nave, relatează Kyodo.

Ministerul japonez al apărării a anunţat că Japonia, Statele Unite şi Coreea de Sud lucrează împreună pentru a determina distanţa parcursă şi altitudinea atinsă de rachete.

Statul Major Întrunit de la Seul a condamnat cu fermitate lansările de rachete ale Coreei de Nord, pe care le-a calificat drept acte clare de provocare care ameninţă grav pacea şi stabilitatea în Peninsula Coreeană, conform unui mesaj text trimis presei, citat de Yonhap.

Biroul prezidenţial de la Seul a convocat o reuniune prezidată de Yin Sung-hwan, al doilea consilier adjunct pentru securitate naţională, pentru a discuta despre lansări şi a evalua situaţia de securitate.

Tags: Coreea de NordCoreea de SudKaechonMarea JaponieiPhenianracheteseulStatul Major Întrunit (Joint Chiefs of Staff - JCS)
Externe