X

Coreea de Nord îşi suplimentează flota de submarine militare

Coreea de Nord este pe cale să construiască două submarine noi, dintre care unul va fi capabil să lanseze rachete balistice, a declarat marţi un deputat sud-coreean după o şedinţă cu uşile închise cu serviciile de informaţii sud-coreene, potrivit Reuters şi agerpres.

Coreea de Nord dispune deja de o importantă flotă de submarine, însă doar unul dintre ele poate lansa rachete balistice, potrivit serviciilor de informaţii străine.

Citeşte şi: După o campanie tumultoasă, un electorat divizat se prezintă la urne pentru a alege între Trump şi Biden

“Unul dintre submarinele pe care Coreea de Nord este pe cale să le construiască va putea transporta o rachetă balistică submarină”, a declarat Ha Tae-keung, deputat sud-coreean din opoziţie, membru al Comisiei parlamentare pentru serviciile de informaţii. “Unul este o navă de tip Romeo modificat, iar celălalt este un nou model de mărime medie”, a indicat el.

Coreea de Nord este supusă din 2006 sancţiunilor ONU din cauza programelor sale de înarmare nucleară şi de rachete balistice.

Citeşte şi: Cel puţin un jihadist a deschis focul la Viena (VIDEO)! Patru oameni au fost ucişi!

Phenianul a anunţat în 2019 că a testat cu succes o nouă rachetă balistică submarină, iar liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a angajat să prezinte noile arme strategice în acest an.

Coreea de Nord a prezentat 76 de rachete intercontinentale şi nouă modele diferite la o paradă militară care a avut loc la Phenian în 10 octombrie. 

Tags: Coreea de NordHa Tae-keungKim Jong UnPhenianrachete balisticeRomeosubmarin
Categorii: Știrile zilei