Coreea de Nord îşi va întări capacitatea de ‘descurajare nucleară’

Publicat:

Coreea de Nord a discutat despre noi măsuri vizând să întărească “descurajarea sa nucleară” în cursul unei reuniuni prezidate de liderul său, Kim Jong Un, a anunţat duminică agenţia de presă oficială KCNA, scrie AFP, potrivit agerpres.

“În cursul reuniunii au fost prezentate noi măsuri vizând întărirea descurajării militare a ţării”, a transmis agenţia nord-coreeană.


Citește și : Reglare de conturi între narcotraficanţii mexicani: Cadavrele a 12 bărbaţi au fost găsite într-o camionetă

“Măsuri cruciale” au fost decise cu prilejul reuniunii Comisie militare centrale sub preşedinţia lui Kim Jong Un, a menţionat KCNA, fără să precizeze când a avut loc această reuniune.

Agenţia de presă nu a oferit detalii despre natura măsurilor decise privind descurajarea nucleară.

Ea a indicat că discuţiile s-au referit, de asemenea, la “trecerea în stare de alertă a forţelor armate strategice”, în cadrul “creşterii şi dezvoltării forţelor armate ale ţării”.

Au fost adoptate măsuri pentru “creşterea şi dezvoltarea considerabilă a puterii de foc a pieselor de artilerie ale Armatei populare coreene”, potrivit agenţiei oficiale.

Citește și : Atenţie, turişti! Meduzele otrăvitoare AU INVADAT coastele cipriote

Dacă reuniunea avut loc zilele acestea, ar fi pentru prima apariţie publică a lui Kim Jong Un de aproape trei săptămâni, a notat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap.

Numeroase zvonuri privind starea de sănătate a liderului cord-coreean au circulat în străinătate după absenţa remarcată de la ceremoniile organizate la 15 aprilie când se sărbătoreşte evenimentul cel mai important din calendarul politic nord-coreean, ziua de naştere a fondatorului Republicii Populare Democrate Coreene Kim Ir Sen.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.