Coreea de Nord promite ‘distrugerea totală’ a inamicului, la aniversarea războiului coreean

Publicat:

Coreea de Nord promite ‘distrugerea totală’ a inamicului, la aniversarea războiului coreean

Coreea de Nord a promis să îşi ”distrugă complet” duşmanii în caz de război, la ordinul conducătorului Kim Jong Un, a relatat, duminică, postul de stat KCNA, citat de Reuters.

Înalţi oficiali militari, între care colonelul Ri Un Ryong şi locotenent comandorul de Marină Yu Kyong Song au făcut aceste afirmaţii ”din ura crescută brusc” faţă de SUA şi Coreea de Sud, la o întâlnire la care a participat şi Kim, pentru a sărbători 71 de ani de la armistiţiul din Războiul coreean, potrivit KCNA, scrie stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Coreea de Nord şi Statele Unite nu au contacte diplomatice, iar discuţiile privind reducerea tensiunilor şi denuclearizarea Coreei de Nord trenează din 2019. Presa de stat din Coreea de Nord a afirmat, recent, că nu se aşteaptă ca acest lucru să se schimbe indiferent cine va fi ales la Casa Albă.

Acuzând SUA şi Coreea de Sud că sunt ”hotărâte să provoace un război nuclear”, oficialii militari au promis să întărească eficacitatea de război pentru a pune în scenă ”un atac copleşitor asupra inamicului, oricând şi fără întârziere, şi a-I distruge complet odată ce respectatul comandant suprem Kim Jong Un dă un ordin”.

Coreea de Nord a semnat un acord de armistiţiu cu Statele Unite şi China, în 27 iulie 1953, punând capăt ostilităţilor din războiul de trei ani. Generalii SUA au semnat acordul reprezentând forţele Naţiunilor Unite care sprijină Coreea de Sud.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Coreea de Nord numeşte ziua de 27 iulie ”Ziua Victoriei”, în timp ce Coreea de Sud nu marchează data prind vreun eveniment notabil.

Ostilităţile s-au încheiat cu un armistiţiu, nu cu un tratat, ceea ce înseamnă că cele două părţi se află, tehnic, încă în război.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata informatică a Ucrainei, o premieră mondială și un model pentru viitoarele războaie

Armata informatică a Ucrainei, o premieră mondială și un model pentru viitoarele războaie Armata informatică a Ucrainei, o „premieră mondială” în războiul cibernetic, dar reprezintă...

Viziunea Kamalei Harris pentru economia SUA: focus pe americanii cu venituri mici și medii

Viziunea Kamalei Harris pentru economia SUA: focus pe americanii cu venituri mici și medii În prima sa săptămână de campanie electorală, Kamala Harris nu a...

Un nou caz șocant în România – Cadavrul unui bărbat dat dispărut, găsit îngropat în curtea nașului său

Un nou caz șocant în România - Cadavrul unui bărbat dat dispărut, găsit îngropat în curtea nașului său Un bărbat dat dispărut de fiica sa...

Datele personale sensibile ale sportivilor israelieni care participă la JO de la Paris, divulgate în social media

Datele personale sensibile ale sportivilor israelieni care participă la JO de la Paris, divulgate în social media Datele personale sensibile ale sportivilor israelieni care participă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.