Coreea de Nord REFUZĂ orice vaccin anti-Covid

Publicat:

Programul global COVAX de distribuire a vaccinurilor împotriva COVID-19 a redus numărul de doze alocate Coreii de Nord, au anunţat organizaţii umanitare internaţionale, în contextul în care Phenianul nu a acceptat până acum niciun transport, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Un site de monitorizare gestionat de UNICEF, agenţia pentru copii a ONU, arată că numărul dozelor alocate pentru Coreea de Nord este în prezent de 1,54 milioane, în scădere faţă de 8,11 milioane anul trecut.


Citeşte şi: SUA se declară angajate să ajute la consolidarea rezistenţei României în faţa efectelor unei invazii a Rusiei în Ucraina – Black News

În acest an, COVAX merge cu o strategie de alocare a vaccinurilor în funcţie de nevoi, astfel că acumularea dozelor alocate anterior Coreii de Nord nu mai este relevantă, a spus un purtător de cuvânt al Gavi, o organizaţie caritabilă care ajută la gestionarea programului de distribuire a vaccinurilor.

“Vaccinurile au fost alocate (Coreii de Nord) pe considerente tehnice, pentru a permite acestei ţări să recupereze ţintele internaţionale privind imunizarea pentru 2022 în cazul în care guvernul decide să introducă imunizarea în faţa COVID-19 ca parte a răspunsului naţional la pandemie”, a precizat purtătorul de cuvânt într-o declaraţie pentru Reuters.

Nu există informaţii că Phenianul ar fi importat vreun vaccin împotriva COVID-19, deşi unele relatări din media au sugerat că cel puţin unele persoane din posturi esenţiale, cum ar fi angajaţii de la controlul frontierei, este posibil să fi fost vaccinate.

Coreea de Nord a respins anul trecut unele transporturi cu vaccinuri AstraZeneca care erau pregătite prin COVAX, din cauza îngrijorărilor privind efectele secundare, a precizat atunci un think-tank sud-coreean.

Phenianul a refuzat de asemenea o ofertă de trei milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la compania Sinovac Biotech din China, a transmis anul trecut UNICEF.

“Gavi şi COVAX continuă dialogul (cu Coreea de Nord) pentru a operaţionaliza programul de imunizare împotriva COVID-19”, a spus purtătorul de cuvânt al Gavi.

Citeşte şi: Statul New York ridică obligativitatea de a purta mască sanitară în interior – Black News

Coreea de Nord nu a confirmat nici măcar un caz de infectare cu coronavirus, dar oficiali din Coreea de Sud şi SUA au pus la îndoială faptul că această ţară a fost ferită de COVID-19.

A fost una din primele ţări care şi-au închis graniţele când pandemia începea să se extindă în 2020 şi abia luna trecută a început să permită ca unele dintre trenurile sale să treacă graniţa cu China.

Parlamentul din Coreea de Nord a aprobat o creştere de 33,3% a bugetului pentru combaterea pandemiei în acest an, a relatat marţi media de stat. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate Retailerul...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Sondaj – Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri

Sondaj - Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri Cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.