Coreea de Nord respinge la ONU concluziile raportului AIEA

Publicat:

Coreea de Nord a respins, miercuri, la Adunarea Generală a ONU, raportul anual al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), pe care a acuzat-o de încălcarea dreptului internaţional, numind agenţia ONU o “marionetă’ în mâinile occidentalilor, informează AFP, potrivit agerpres.

“Delegaţia nord-coreeană respinge categoric” acest raport, a declarat ambasadorul nord-coreean la ONU Kim Song.”Lipsită de imparţialitate şi obiectivitate pentru o organizaţie internaţională, AIEA este doar un instrument politic al ţărilor occidentale”, a adăugat el.


Vezi şi: Un bărbat a fost ARESTAT după ce a intrat cu maşina într-o secţie de poliţie din Londra (VIDEO)

“Coreea de Nord nu va avea niciodată relaţii cu AIEA atât timp cât îi lipseşte imparţialitatea şi obiectivitatea (…) şi va rămâne o marionetă ce dansează pe ritmul forţelor ostile” Phenian-ului, a insistat diplomatul nord-coreean.

Anterior, directorul general al AIEA Rafael Mariano Grossi afirmase că “activităţile nucleare ale Coreei de Nord rămân un motiv de îngrijorare serioasă”.

“Continuarea programului nuclear al ţării este o încălcare clară a rezoluţiilor Consiliului de Securitate şi este profund regretabilă. Solicit Coreei de Nord să pună în aplicare pe deplin obligaţiile definite prin rezoluţiile Consiliului de Securitate” a adăugat Grossi.

Citeşte şi: Preşedintele Ucrainei, INTERNAT în spital cu coronavirus

În 2003, Coreea de Nord a părăsit Tratatul privind neproliferarea armelor nucleare. Inspectorii AIEA nu mai au voie să pătrundă pe teritoriul acestei ţări devenită între-timp o putere nucleară.

În timpul întâlnirii istorice cu preşedintele american Donald Trump, în iunie 2018, la Singapore, liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a angajat să colaboreze în vederea unei “denuclearizări completă” a peninsulei coreene. Însă, în absenţa unor progrese concrete, scepticismul a crescut în privinţa intenţiilor reale ale liderului nord-coreean de acţiona în sensul concretizării acestui angajament.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Judocanul Vadim Ghimbovschi a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial U21

Judocanul Vadim Ghimbovschi a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial U21 Judocanul Vadim Ghimbovschi (90 kg) a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial...

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene Fostul preşedinte Donald Trump a sugerat vineri că Israelul ar trebui să lovească instalaţiile...

BNM va utiliza inteligența artificială în mai multe domenii-cheie. Care sunt acestea

BNM va utiliza inteligența artificială în mai multe domenii-cheie. Care sunt acestea Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI)...

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.