X

Coreea de Nord TRAGE iar cu rachete în mare

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, a anunţat miercuri armata sud-coreeană, la doar câteva zile după ultimul său test şi înaintea vizitei în Coreea de Sud a vicepreşedintei SUA Kamala Harris, relatează Reuters, AFP şi Yonhap, potrivit agerpres.

Statul major interarme de la Seul a precizat într-un comunicat că noile lansări au fost detectate în Marea de Est, referindu-se la apele cunoscute în mod obişnuit ca Marea Japoniei.

Citește și: Zelenski denunţă referendumurile organizate de Rusia – Black News

Garda de Coastă japoneză a confirmat, de asemenea, posibilitatea lansării unei rachete balistice, citând informaţii de la Ministerul Apărării din Tokyo, şi a cerut navelor să fie vigilente.

Noua lansare face parte dintr-o serie fără precedent de teste de arme efectuate de Phenian în acest an. Duminică, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică cu rază scurtă tot în Marea de Est.

Agenţia de informaţii de la Seul a avertizat mai devreme miercuri că Phenianul se pregăteşte să efectueze un nou test nuclear.

Nordul a finalizat “un al treilea tunel la situl său nuclear de la Punggye-ri”, a declarat presei deputatul Yoo Sang-bum după o reuniune a serviciilor secrete la Seul.

Vicepreşedinta SUA Kamala Harris este aşteptată joi la Seul pentru o scurtă vizită, în timpul căreia va călători în zona demilitarizată dintre cele două Corei.

Săptămâna aceasta, nava cu propulsie nucleară USS Ronald Reagan a efectuat exerciţii comune cu marina sud-coreeană în apele din largul peninsulei.

Citeşte şi: ONU sprijină integritatea teritorială a Ucrainei, China cere respectarea ei; SUA vor prezenta o rezoluţie – Black News

Washingtonul este principalul aliat de securitate al Seulului şi aproximativ 28.500 de soldaţi americani sunt staţionaţi în Coreea de Sud.

Cele două ţări desfăşoară de multă vreme exerciţii comune, despre care afirmă că sunt pur defensive, dar pe care Coreea de Nord le consideră repetiţii pentru o invazie.

Tags: Coreea de NordCoreea de SudKamala HarrisPhenianPunggye-riseulSUAwashingtonYoo Sang-bum
Categorii: Știrile zilei