Coreea de Nord trimite baloane pline cu deșeuri în Coreea de Sud

Publicat:

Coreea de Nord trimite baloane pline cu deșeuri în Coreea de Sud

Armata sud-coreeană a informat miercuri că au fost detectate peste 90 de baloane pline cu deşeuri trimise de Coreea de Nord, la câteva zile după ce Phenianul a ameninţat că va răspunde trimiterii de materiale de propagandă împotriva regimului de către activişti ai Seulului, informează EFE.

Baloanele au început să fie detectate marţi noapte, când armata sud-coreeană a observat obiecte zburătoare neidentificate în zonele de frontieră ale provinciilor sud-coreene Gyeonggi şi Gangwon, potrivit Statului Major Comun (JCS).


Multe dintre baloane nu au căzut încă, dar cele care au ajuns deja pe teritoriul sud-coreean conţin “gunoi şi murdărie”, potrivit unui comunicat al JCS, care a descoperit ceea ce crede că sunt cronometre încorporate în baloane pentru a le face să explodeze.

Baloanele au căzut până acum în diferite aşezări din Gyeonggi şi Gangwon, dar şi în districtul Guro din Seul sau în provincia centrală Chungcheong-do, zone aflate mai departe de graniţa intercoreeană.

Armata sud-coreeană a sfătuit locuitorii acestor zone să nu atingă baloanele sau conţinutul acestora şi să informeze autorităţile militare sau de poliţie atunci când le găsesc.

De ani de zile, organizaţiile pentru drepturile omului – conduse în principal de dezertori nord-coreeni – din Coreea de Sud au umplut baloane cu pliante împotriva Phenianului şi le-au trimis peste graniţă.

Duminică trecută, ministrul adjunct al apărării naţionale din Coreea de Nord, Kim Kang-il, a publicat un comunicat preluat de agenţia de presă oficială KCNA în care denunţa trimiterile recente de baloane de către activişti şi dădea asigurări că vor răspunde pe principiul “dinte pentru dinte”.

“Cantităţi uriaşe de hârtie uzată şi deşeuri vor fi în curând împrăştiate în zonele de graniţă şi în interiorul Republicii Coreea (numele oficial al Coreei de Sud) şi veţi experimenta pe propria voastră piele cât de mult efort este necesar pentru a face curat” în urma lor, se menţiona în comunicat.

Războiul Coreean (1950-1953) s-a încheiat cu un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace, aşa că Nordul şi Sudul rămân în război din punct de vedere tehnic şi sunt separate de o graniţă puternic fortificată, aminteşte AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tîlvăr: România continuă să fie un contributor activ la întărirea capacităților de apărare ale NATO

Tîlvăr: România continuă să fie un contributor activ la întărirea capacităților de apărare ale NATO Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut luni, la sediul...

Ucraina neagă afirmaţii ale Belarusului despre deplasarea unor trupe suplimentare la graniţa comună

Ucraina neagă afirmaţii ale Belarusului despre deplasarea unor trupe suplimentare la graniţa comună Kremlinul a descris luni drept un motiv de îngrijorare informaţia transmisă de...

Crește prețul gazului achiziționat de la SA „Energocom”

Crește prețul gazului achiziționat de la SA „Energocom” În luna iulie, crește prețul gazului achiziționat de la SA „Energocom”, anunță președintele Consiliului de Administrație al...

Ucraina anunţă desfiinţarea unui grup subversiv ce intenţiona să preia controlul asupra clădirii Parlamentului

Ucraina anunţă desfiinţarea unui grup subversiv ce intenţiona să preia controlul asupra clădirii Parlamentului Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat luni destructurarea unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.