Coreea de Nord va trimite trupe de inginerie în teritoriile ocupate ale Ucrainei – media

Publicat:

Coreea de Nord va trimite trupe de inginerie în teritoriile ocupate ale Ucrainei – media

Coreea de Nord va trimite forțe militare de construcții și inginerie pentru a participa la „lucrările de reconstrucție” din regiunea ocupată Donețk în luna iulie, potrivit canalului de televiziune sud-coreean TV Chosun.  

Un oficial al guvernului sud-coreean a declarat că forțele militare nord-coreene, care fac parte din Corpul Inginerilor, plănifică să ajute la reconstruirea Donețk-ului ocupat. Soldații ingineri desemnați vor primi un venit de aproximativ 800 de dolari pe lună, a spus oficialul.


„Nu existe rapoarte care să indice că soldații nord-coreeni intenționează să participe la lupte în Ucraina. Cu toate acestea, sprijinul direct al inginerilor din Coreea de Nord ar putea elibera forțele de luptă rusești pentru operațiuni de-a lungul liniei frontului și ar putea sprijini eforturile Rusiei de extindere a infrastructurii militare și a fortificațiilor defensive pe teritoriul ocupat al Ucrainei”, se arată în raport.

ISW reamintește, dictatorul Putin a semnat un acord de parteneriat cu Coreea de Nord, astfel încât a apărut amenințarea unei implicări mai active a Phenianului în războiul din Ucraina de partea agresorului. Cu toate acestea, Kremlinul recrutează în masă mercenari din întreaga lume pentru a participa direct la războiul împotriva Ucrainei.

În Pentagon, Coreei de Nord i s-a sugerat să „pună la îndoială” decizia de a trimite trupele sale, deoarece acestea ar deveni „carne de tun”.

Potrivit sursei citate Coreea de Nord a trimis soldați din Corpul Inginerilor în diferite regiuni străine, inclusiv în Orientul Mijlociu. Deși se deghizează în angajați ai unor companii, în special ai companiei de construcții Namgang Construction, ei sunt complet controlați de sistemul militar, se arată în publicație.

Institutul American pentru Studiul Războiului a remarcat că Rusia caută probabil să creeze o coaliție de state prietene cu legături istorice calde cu Uniunea Sovietică, inclusiv Coreea de Nord și Vietnam, pentru a forma baza unei ordini mondiale alternative.

Experții spun că nu există dovezi că trupele nord-coreene intenționează să participe la luptă în Ucraina, dar sprijinul ingineresc direct din partea Coreei de Nord ar putea elibera puterea de luptă a Rusiei pentru operațiunile de-a lungul liniei frontului și ar putea ajuta eforturile Rusiei de a extinde infrastructura militară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oklahoma ordonă ca Biblia să fie predată în şcolile publice

Oklahoma ordonă ca Biblia să fie predată în şcolile publice Cel mai înalt responsabil cu educaţia din Oklahoma a ordonat joi şcolilor publice din acest...

Pantofii albaştri din piele întoarsă ai lui Elvis Presley, vânduţi cu peste 120.000 de lire sterline la licitaţie

Pantofii albaştri din piele întoarsă ai lui Elvis Presley, vânduţi cu peste 120.000 de lire sterline la licitaţie O pereche de pantofi albaştri din piele...

‘Maldivele Europei’ de o frumusețe naturală extraordinară – destinația ideală, mai accesibilă decât litoralul românesc sau Grecia

'Maldivele Europei' de o frumusețe naturală extraordinară - destinația ideală, mai accesibilă decât litoralul românesc sau Grecia Ksamil, un mic paradis situat în Albania, un...

VIDEO – Will Smith a lansat o piesă rap, prima după 7 ani

VIDEO - Will Smith a lansat o piesă rap, prima după 7 ani Actorul Will Smith, impulsionat de succesul de la începutul acestei luni al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.