X

Coreea de Nord vrea să scape de sancțiunile americane: ‘Nu mai sunt justificate!’

Coreea de Nord a arătat marţi că nu există justificare pentru menţinerea integrală a sancţiunilor la adresa sa atât timp cât Phenianul a stopat testele nucleare şi balistice în ultimele 15 luni, transmite Reuters, potrivit agerpres.

În replică la discursul unui oficial american, Ju Yong Chol, un diplomat nord-coreean a declarat că problemele dintre cele două ţări ar trebuie abordate pe rând, în scopul construirii încrederii.

Citeşte şi: În plină campanie electorală, preşedintele sud-african a rămas blocat într-un tren de navetişti 

În schimb, la summitul de la Hanoi de luna trecută dintre liderul de la Phenian, Kim Jong Un, şi preşedintele american, Donald Trump, Statele Unite “au venit cu argumentul absurd că diminuarea sancţiunilor este imposibilă înainte de denuclearizare”, a mai spus Ju.

Citeşte şi: Jihadiştii islamişti ameninţă cu răzbunarea atacului terorist din Noua Zeelandă

Yleem Poblete, asistent al secretarului de stat al SUA pentru controlul armamentelor, verificare şi conformitate, a spus marţi, la sesiunea Conferinţei ONU privind Dezarmarea, că singura cale pentru Coreea de Nord de a se bucura de securitate şi dezvoltare este renunţarea la toate armele sale de distrugere în masă şi la programele privind rachetele balistice. 

Tags: Coreea de NordJu Yong cholONUPheniansanctiuniSUAYleem Poblete
Categorii: Știrile zilei