X

Coreea de Nord vrea să-şi promoveze turismul medical, încercând să penetreze piaţa chineză

Coreea de Nord, unul dintre cele mai izolate state din lume, intenţionează să promoveze turismul medical anul viitor, oferindu-le vizitatorilor străini, cel mai probabil din China, tratamente precum chirurgie împotriva cataractei, implanturi dentare şi terapie anti-tumori, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Cotidianul oficial al partidului unic, Rodong Sinmun, a anunţat vineri recenta lansare a “Companiei de schimburi turistice pentru tratament”, care are scop să profite de “cererea tot mai mare pentru turism, inclusiv pentru îngrijiri medicale, în linie cu trendul internaţional”.

Citeşte şi: Pentagonul îşi creşte semnificativ contingentul din Orientul Mijlociu

Noua entitate de stat va gestiona clinici de sănătate în apropiere de izvoare termale, ale căror ape minerale, susţin autorităţile nord-coreene, pot ajuta la tratarea nevralgiilor, artritei şi bolilor de inimă şi de piele.

Turismul privat este una dintre puţinele zone de afaceri care nu sunt blocate de sancţiunile impuse Coreii de Nord în legătură cu programele sale nuclear şi de rachete.

Nu mai puţin de 350.000 de turişti chinezi au vizitat Coreea de Nord în acest an, ceea ce ar fi adus autorităţilor până la 175 de milioane de dolari, potrivit unor analişti.

Luna trecută, liderul nord-coreean Kim Jong Un a vizitat o staţiune termală aproape finalizată în oraşul alpin Yangdok din centrul ţării, unul dintre marile proiecte de construcţie aflat în centrul eforturilor sale de a dezvolta o economie “independentă”.

Citeşte şi: Putin vrea să reînnoiască rapid tratatul nuclear cu SUA

Yang Moo-jin, profesor la Universitatea de Studii Nord-Coreene din Seul, a spus despre această campanie de turism medical că este propagandă menită a arăta progres, adăugând totuşi că i-ar putea atrage pe unii turişti chinezi.

“Coreea de Nord oferă în primul rând atracţii turistice naturale şi pare să considere că poate produce bani dacă amestecă acest lucru cu elemente de medicină naturală, îndrăgită de mulţi chinezi”, a declarat el.

Un raport recent al unui institut de sănătate afiliat guvernului din Coreea de Sud arată că statul vecin nord-coreean este incapabil să ofere servicii medicale de bază.

Tags: ChinaCoreea de NordCoreea de SudKim Jong Unseulturism medicalUniversitatea de Studii Nord-CoreeneYang Moo-JinYangdok
Categorii: Știrile zilei